Anne oğul diplomalarını birlikte aldı - ORDU

- Ordu Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreni - Mezuniyet töreninden detaylar - Öğrencilerin keplerini havaya fırlatması - Anne ile oğlunun arkadaşlarıyla fotoğraf çekilmesi - Anne Merve Nuray Karakaya'nın röportajı - Oğul İhsan Karakaya'nın konuşması - Ordu 'da 44 yaşındaki mahalle muhtarı Merve Nuray Karakaya ile 26 yaşındaki oğlu İhsan Karakaya, ODÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşadı - Anne Karakaya: - "Güzel, zevkli ve eğlenceli şekilde iki senemizi doldurduk. Bu süreç bizim açımızdan çok güzeldi" - İhsan Karakaya: - "Bugün itibarıyla iki yıllık ön lisansı bitirmiş olduk. Bundan sonra da iki yıl daha okuyup 4 yıla tamamlamayı istiyorum. Onu da inşallah annemle devam ettireceğiz"ORDU (AA) - EYÜP ELEVLİ - Ordu 'da iki yıl önce aynı bölümü kazanan anne oğul, birlikte mezun olmanın mutluluğunu yaşıyor.Altınordu ilçesine bağlı Subaşı Mahallesi Muhtarı 44 yaşındaki Merve Nuray Karakaya, yarıda kalan okuma hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Mesleğini okumuş bir birey olarak devam ettirmek isteyen Karakaya, 2016'da 26 yaşındaki güvenlik görevlisi oğlu İhsan ile üniversite sınavına girdi. Anne oğul, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Yerel Yönetimler Bölümü'nü kazandı.Ödev ve sınavlara birlikte çalışan ve aynı sıralarda dirsek çürüten Nuray ve İhsan Karakaya, 2 yıllık eğitim sonunda mezun olma başarısını gösterdi.ODÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine katılan anne oğul, arkadaşlarıyla keplerini havaya fırlatıp mezun olmanın heyecanını yaşadı.Merve Nuray Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite hayalini oğluyla birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İki sene önce oğluyla üniversitede okuma kararı aldıklarını anlatan Karakaya, "Kararın ardından birlikte sınava girdik. Çok şükür birlikte kazandık ve yerel yönetimler okuduk. Oğlumla birlikte mezun olduk. Bundan dolayı da mutluyuz." dedi.
Karakaya, iki yıl daha okumayı planladığına işaret ederek, "Allah izin verirse bu sene dikey geçiş sınavlarına gireceğim. İki sene daha okumak istiyorum. Okumayı seviyorum, herkese de okumayı tavsiye ediyorum." diye konuştu.
Oğluyla okul sıralarında arkadaş gibi olduklarını anlatan Karakaya, şunları kaydetti:"Üniversite sayesinde oğlumla okul arkadaşı gibi olduk. Anne oğul ilişkimiz var ama bu seviye, okulla arkadaşlık seviyesine kadar indi. Çünkü ortak arkadaşlarımız da var. Güzel, zevkli ve eğlenceli şekilde iki senemizi doldurduk. Bu süreç bizim açımızdan çok güzeldi. Okulu bitirdiğim için de çok mutluyum. Tabii bu mezun olduğum için değil. İki seneyi okuduğum için mutluyum. Çünkü iki sene daha okumak istiyorum." - "İki yıl çok güzel ve eğlenceli geçti"İhsan Karakaya ise annesiyle birlikte kazandıkları üniversiteden mezun olmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.Üniversite sürecinin kedilerine önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Karakaya, "İki yıl çok güzel ve eğlenceli geçti. Çok şükür mezun da olabildik. Bu anlamda da mutluyuz." ifadelerini kullandı.İyi bir gelecek adına okumaya devam etmek istediğini kaydeden Karakaya, "Okuma anlamında hem annemin hem de benim hedefim var. Bugün itibarıyla iki yıllık ön lisansı bitirmiş olduk. Bundan sonra da iki yıl daha okuyup 4 yıla tamamlamayı istiyorum. Onu da inşallah annemle devam ettireceğiz. İnşallah 4 yıla tamamlamış oluruz." dedi.

Güvenlik Görevlisi Üniversite Sınavı Yerel Yönetimler Yerel Yönetim Mezuniyet Töreni 

8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı