Ankara'da 23 Nisan Törenlerinin İlk Durağı Anıtkabir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin ilk durağı Anıtkabir oldu. TBMM Başbakanı Cemil Çiçek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.
Başbakan Hayati Yazıcı Atatürk Devlet Başkanı Cemil Çiçek 

Anıtkabir'deki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı, Bakanlar; Fatma Şahin, Suat Kılıç, Hayati Yazıcı, İsmet Yılmaz, Taner Yıldız ve Sadullah Ergin katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Atatürk'ün mozalesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu veİstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ardından TBMM Başkanı Çiçek ve devlet erkanı, Misak-ı Milli Müzesi'ne geçti. TBMM Başkanı Çiçek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Çiçek Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

' Aziz Atatürk, ilk başkanlığını yaptığınız, öncülüğünüzde milli mücadelemizi yürüten ve çağdaş Türkiye'yi kuran Meclisimizin açılışının 92. yıl dönümünde TBMM Başkanlık Divanı olarak huzurunuzda olmaktan heyecan duyuyoruz. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bize kazandırdıklarınız dolayısıyla minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. TBMM ülkemizin kalkınması ve Cumhuriyetimizin yücelmesi için yaklaşık bir asırlık tarihinde olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Ülkemizin daha da gelişmesi, demokrasimizin ilerlemesi, temel hak ve özgürlüklerin hakim olması ve ülkemizin muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarılması en önemli amacımızdır. Milli Egemenlik ilkesi ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda gösterdiğiniz büyük idealler bizim için daima yol göstericidir. Aziz ruhunuz şad olsun. '
23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı