Anız yangınlarına karşı balya makineli önlem - BATMAN

- Mısır tarlasından görüntü - Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas'ın tarlada incelemede bulunması - Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas'ın konuşması - Balya makinesinin anızları toplama görüntüleri Batman 'da anız yangınlarına karşı balya makineli önlemBATMAN (AA) - Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, anız yangını konusunda vatandaşları uyardı.Merkez İkiztepe köyünde büyük balya makinesinin tanıtım programında konuşan Kiyas, yaklaşık 10 gün önce hasadına başlanan mısırda tane kaybının yaşanmaması ve anız yangınını önlemek için çeşitli tedbirler alındığını söyledi.

Ekiplerin hasat yapan biçerdöverleri kontrol ettiğini ifade eden Kiyas, şunları kaydetti:"Bu kontrol neticesinde özellikle tane kaybı meydana gelmemesiyle ilgili çiftçileri sürekli uyarmaktadırlar. Biz ilimizde yaklaşık 2 - 3 senedir anız yangınlarının olmaması için çalışma halindeyiz. İlimizde başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllü dernekleri bir şekilde anızların yanmaması için çalışıyor."Ülkede güzel çalışmalara da tanıklık ettiklerini dile getiren Kiyas, bir traktörün anızların balyalanmasıyla ilgili çalıştığını belirtti.
Kiyas, "Bu makinelerin balya haline getirdiği anızlar, termik santralde yakmak üzere başka ilimize götürülmektedir. İnşallah bu balya makineleriyle birlikte anız yangınları olmayacak." dedi.

İkiztepe Sivil Toplum Mısır Termik Santral Anız Yangını 

4 Eylül 2018 Salı günü yayınlandı