“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri başladı - ERZURUM

- “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri - Havuzbaşı'ndan başlayan kortej yürüyüşü - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması - Spor gösterilerinden görüntü - Erzurum Gençlik ve Spor İl Fuat Taşkesenligil'in konuşması - judo, tekvando, kick boks, halter ve jimnastik branşlarındaki sporcuların gösterileri Erzurum 'da “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri başladıERZURUM (AA) - Erzurum 'da, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri başladı.
Etkinlikler kapsamında Havuzbaşı'ndan başlayan kortej yürüyüşün katılan sporcular ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ve dövizler eşliğinde etkinliklerin yapılacağı Yakutiye Kent Meydanı'na kadar yürüdü.Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Erzurum Gençlik ve Spor İl Fuat Taşkesenligil, gençleri sporun güzellikleri ile uluşturan ve fair play ruhuyla buluşturan Amatör Spor Haftasını heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Amatör Spor Haftası kapsamında gençlere sporun güzelliklerini sunduklarını anlatan Taşkesenligil, " Erzurum 'da spor adına önemli atılımlar gerçekleştirmekteyiz. Sporun tabana yayılmasını, halkımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmasını ve onlara sağlıklı bir yaşam biçimi sunmasını hedefliyoruz. Bu amaç için de amatör spor kulüplerine her türlü desteği veriyor, geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz." diye konuştu.
Program, judo, tekvando, kick boks, halter ve jimnastik branşlarındaki sporcuların gösterileri ile sona erdi.
Saygı Duruşu Şampiyon Amatör Olimpiyat Tekvando 

7 Ekim 2019 Pazartesi günü yayınlandı