Akil İnsanlar Heyeti Karaman’da

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, çalışmaları kapsamında Karaman ' da bir şehit ailesini ziyaret etti.
Şehit Hilal Kaplan Çevik Kuvvet İbrahim Hakkı İç Anadolu Bolgesi 


Sabah saatlerinde Karaman ' a gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki üyeler, ilk olarak, 17 Ağustos 1992 ' de asteğmen olarak görev yaparken şehit olan Ahmet Taşer ' in, İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesi ' nde yaşayan anne ve babasını ziyaret etti. Heyeti kapıda baba Mustafa Taşer karşıladı. Heyet üyesi Hilal Kaplan da şehit annesi Aysel Taşer ' e çiçek verdi. Ziyarette konuşan heyet başkanı Ahmet Taşgetiren, “Şehitler gelmesin, anneler ağlamasın. Aslında hep anneler diyoruz ama babalar da içten içe ağlıyor. Her ikisi de ağlamasın bundan sonra” dedi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Şehit babası Mustafa Taşer de, “Bu İmralı ' ya giden heyetleri endişeyle takip ediyorum. Neden İmralı ' dan başka karar verecek başka bir merci yok mu? Şehit babası olarak bundan endişelerim var. Bunlardan şimdi PKK yurt dışına gidecek deniliyor. Silah bırakıp gidecek diyorlar. Bunlar gittiği yerde ne yapacaklar, nereye gidecekler. Gittikleri yerde güçlenip geri mi dönecekler, bundan da çok endişem var” dedi. Şehit babası son olarak, “Benim oğlum şehit olalı 21 yıl oldu. Ancak televizyonda bir şehit haberi gördüğüm zaman duygulanıyor ve üzülüyorum. Televizyonu da kapatıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra heyet başkanı Ahmet Taşgetiren Kur ' an-ı Kerim okudu ve dua edildi. Şehit babası Mustafa Taşer heyete şeker ikram etti. Heyet aile ile bir süre daha görüştükten sonra bir otelde düzenlenecek olan toplantıya katılmak üzere evden ayrıldı.

Heyetin otele girişinin ardından sonra otel önüne gelen Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi bir grup ile bozkurt işareti yapan bir grup basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Çevik Kuvvet ekipleri grupların açıklama yapması sırasında tedbir aldı. Gruplar açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Hilal Kaplan Hakkında
Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra girdiği Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu, 2006 yılında Boğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansına başladı. Burada öğrenimi devam ederken hem okulunda hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. 27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasının arifesinde iki başörtülü arkadaşı ile birlikte Söz konusu özgürlükse hiçbi...
devamı
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı