Akgöl Sazlıkları için Bolkar zirvesine tırmanış - KONYA

- ERDAK Başkanı Murat Alan'ın konuşması - Dağcıların toplanmasından detaylar - Tırmanıştan görüntüler - Zirveden görüntülerAkgöl Sazlıkları için Bolkar zirvesine tırmanış - Konya 'da gerçekleştirilen "8. Aydos Kış Zirve Tırmanışı"nda, Bolkar Dağları'nın zirvesine çıkan 63 dağcı, 3 bin 444 metre yükseklikte "Akgöl Kurumasın" ve "Akgöl'e Can Suyu İstiyoruz" yazılı pankart açtıKONYA (AA) - Konya 'da, Ereğli Dağcılık Kulübü'nün (ERDAK) düzenlediği ''8. Aydos Kış Zirve Tırmanışı'' kapsamında, Bolkar Dağları'nın 3 bin 444 metre yüksekliğindeki ikinci en büyük zirvesi Aydos'a tırmanan dağcılar, Ereğli Akgöl Sazlıkları'na dikkati çekmek için pankart açtı.ERDAK Başkanı Murat Alan, tırmanış öncesi yaptığı açıklamada, bu yıl 8'incisini gerçekleştirdikleri etkinliğin Akgöl için farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen dağcıların zirve tırmanışı yapacağını belirten Alan, katılımcılara teşekkür etti. - Zirveye zorlu tırmanışDaha sonra Halkapınar ilçesindeki Almauşağı mevkisinde kamp kuran dağcılara, kuzine sobada közlenmiş patates ve soğan ikram edildi.Ardından tırmanışa geçen 67 dağcıdan 63'ü, yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle 10 saatlik zorlu bir mücadele sonrasında zirveye vardı.Zirveye ulaşmanın sevincini yaşayan dağcılar, "Akgöl Kurumasın" ve "Akgöl'e Can Suyu İstiyoruz'' yazılı pankart açtı.Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve ERDAK Onursal Başkanı Metin Helimoğlu, yaptığı açıklamada, bulutların üzerinde eşsiz bir manzara ile karşılaştıklarını söyledi.

Bolkarlar'ın muhteşem manzarasını fotoğraflama imkanı bulduklarını belirten Helimoğlu, "Ülkemizdeki tüm sulak alanlara ve Ereğli'deki Akgöl Sazlıkları'na kamuoyunun dikkatini çekmek için bu tırmanışı gerçekleştirdik. Kurak bir kış mevsimi geçmesine rağmen Bolkar Dağları'nın güney yamacında inanılmaz kar manzarası ile karşılaştık. Yaklaşık 10 yıldır Aydos'a, yaz ve kış tırmanış gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar gördüğüm en karlı manzara ile karşılaşmak bizleri çok mutlu etti." diye konuştu.

Dera Farkındalık Kış Mevsimi Bulduk Kar Yağışı 

15 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı