Akdeniz'de kaçakçıların korkulu rüyası olan ekip kapılarını İHA'ya açtı

Drone ile botların hareketinin görüntüsü
Uyuşturucu Madde Elektronik Eşya Silah Kaçakçılığı Dedektör Köpek Lüks Otomobil 

-Botlarla açıktaki gemiye intikal
-Ekiplerin gelen ihbarla harekete geçmesi
-Araçlarına binmeleri
-Risk analizi oluşturulması
-X-Ray'da konteyner taranması
-X-Ray Tarama Sistemi bilgisayarlarından görüntü
-Dedektör köpeklerin turda arama yapması
-Botlara binilmesi
-Gemiye çıkan ekipler detay
-Botların süratla gemiler arasından geçmesi
-Gümrük muhafaza ekiplerinin operasyonlarından detaylar

( ANTALYA - ÖZEL - HD) Akdeniz'de kaçakçıların korkulu rüyası olan ekip kapılarını İHA"ya açtı- 2017 yılında 14 milyonu aşan kaçak mal ele geçiren kaçakçıların korkulu rüyası gümrükçülerin, denizdeki çalışmaları havadan görüntülendi.- Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri denizde ve karada kaçakçılığa geçit vermiyor. ANTALYA

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri denizde ve karada kaçakçılığa geçit vermiyor. 2017 yılında gümrüklenmiş değeri 14 milyonu aşan kaçak mal ele geçiren kaçakçıların korkulu rüyası gümrükçülerin, denizdeki çalışmaları havadan görüntülendi. Deniz mesafesi olarak Antalya'dan Muğla'ya kadar olan alanın sorumluluk sahalarında,kentin farklı giriş ve çıkış noktalarında, hava limanlarında görev yapan ekipler, mesai gözetmeksizin her an göreve çıkacakmış gibi günlük yaşamını sürdürüyor. Deniz yoluyla yapılan kaçak eşya, sigara, alkol, akaryakıt, uyuşturucu ve silah kaçakçılığıyla mücadele edildiği kaydedildi. "Faydalanılan cihazlar" Bu kapsamda yapılan istihbari çalışma, araştırma, ihbar ve risk analizleri doğrultusunda, kaçak eşya yakalama olayları Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından artarak kararlılıkla yürütülüyor. Bu faaliyetlerde, 414 Hasan Tahsin Ani Müdahale Botu ve 509 Gazi Hasan Paşa Devriye Motorbotu, 5 adet narkotik dedektör köpek, 1 adet patlayıcı dedektör köpek ve 1 adet çay, tütün dedektör köpek, 1 adet mobil tır ve konteyner tarama sistemi, 2 adet mobil kargo ve bagaj tarama Sistemi, 2 adet X-Ray Tarama Sistemi, TAPDK sahne bandrol tespit cihazı, araç takip sistemi, narkotik ve patlayıcı iz dedektörü, ulusal marker kontrol cihazı gibi teknik ekipman ve cihazlardan faydalanılıyor. Gelen her istihbaratı risk analizi departmanında değerlendiren ekipler, daha sonra denizden veya karadan nasıl bir operasyon veya takibin gerçekleştirileceğini belirliyor. "Ekipler havadan görüntülendi" Öte yandan ekiplerin, Antalya Limanı’na yanaşma hazırlığı içinde olan bir yük gemisine, 414 Hasan Tahsin Ani Müdahale Botu ve 509 Gazi Hasan Paşa Devriye Motorbotu ile yaptıkları çalışma görüntülendi. Dikkatli bir şekilde gemiye çıkan ekipler, evrak kontrolü ve şüpheli bir durumun olup olmadığını kontrol etti. Gümrük Muhafaza ekiplerinin deniz üzerindeki seyri ve denetimleri havadan görüntülendi. "Piyasa değeri 14 milyon" 2017 yılında yürütülen denetim faaliyetleri kapsamında çok sayıda TAPDK ve EPDK Denetimi yapıldığı ve 14 işyeri hakkında işlem yapıldığı bildirildi.
2017 yılında yapılan operasyonlarda, tütün ve tütün mamülleri ile alkol ürünleri, lüks otomobiller, tekstil ürünleri, gözlük, saat, çanta, ayakkabı, kürk, implant, elektronik eşya, tıbbi malzeme,ilaç gibi yurda kaçak yollardan sokulmaya çalışılan eşya türleri olarak çeşitlilik gösterdi. Yakalamalarda ele geçirilen kaçak eşyaların gümrüklenmiş değerinin 14 milyon 53 bin 230 TL 71 kuruş olduğu belirlendi. Ayrıca, 14 farklı olayda da çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.
30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı