AK Parti Kongresi'nde En Çok Alkış Alan İsim: Halid Meşal

AK Parti 4. Olağan Kongresi'ne gelen, en çok dikkat çeken isimlerin başında Mısır'ın yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi geliyor. Mısır'da, demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olan Mursi, seçildikten sonraki ilk Türkiye ziyaretini, AK Parti kongresi vesilesiyle yaptı. Kongreye gelen bir başka devlet başkanı ise Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev oldu. Kongreye katılan bir başka önemli isim ise Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani.
Meclis Başkanı Devlet Başkanı Gerhard Schröder Mesud Barzani Almanya 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , kongredeki konuşmasında sırasıyla Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Pakistan Eyalet Başkanı Shahbaz Sherif, Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Haris Sladjzic, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani, Irak eski Başbakanı Iyad Allawi, Irak eski Bölgesel Yönetim Başkanı Behram Salih, Tunus Hareket Lideri Rashid Al-Ghannushi, Filistin Harekat Lideri (HAMAS) Halid Meşal , AB Parlamenteri Jan Zahradil, Asya Parlamentolar Assamblesi KAPP Başkanı Chung Eui-Yong, Lübnan Fature Movement Genel Başkanı Ahmed Hariri ve diğre katılımcılara 'hoş geldiniz' diye seslendi.

Erdoğan, Meşal'in adını okuduğu sırada salondan büyük bir alkış geldi. Meşal, ayağa kalkarak salonu selamladı. Meşal'e sevgi gösterisinin uzaması sebebiyle, Erdoğan da tanıtıma kısa bir süre ara vermek zorunda kaldı.
30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı