AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak’tan seçimlerin yenilenmesine ilişkin açıklama

Açıklamalardan görüntü
Seçimin Ardından İftar Sofrası Toplantı Gönül Sofrası Memur 

-Detaylar

( İSTANBUL ) -- “YSK yaptıkları toplantı da İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik karar aldı”- “Önümüzdeki seçimlerin İstanbul halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum“ İSTANBUL

- AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, YSK’nın seçim kararına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “YSK bugüne kadar olan itirazlarımızı değerlendirdiğinde yaptıkları toplantı da İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik karar aldı. Önümüzdeki seçimlerin İstanbul halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 23 Haziran’daki seçimin İstanbul’da AK Parti’li bir belediyeyle yönetileceğini temenni ediyoruz” dedi.
Ramazan-ı Şerif’in ilk iftarında AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Başakşehir’de bir gönül sofrasına misafir oldu. Bayram Şenocak, evden çıkışı sırasında Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul’daki seçimlerin iptali ve 23 Haziran tarihinde yeniden yapılacağına ilişkin olası kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. “YSK yaptıkları toplantı da İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik karar aldı” Evden çıkışı sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “Daha öncesinde defalarca söylediğimiz gibi biz bu süreçte ilk günden bu güne söylediğimiz bir cümle vardı, şeffaf ve şaibesiz bir seçim ve tüm itirazlar bunun üzerinde yapılmıştı. Bunun sonucunda YSK bu süreçle ilgili karar verecekti. İlk başından itibaren söylediğimiz başka bir şey, parti olarak Yüksek Seçim Kurulu vereceği kararlara bu anlamda rıza göstereceğimizi söylemiştik. Bu süreçle alakalı da yapılan tüm toplantılar ve itirazlar sonucunda ilk gün ne söylediysek aynı şeyleri söylüyorduk, YSK hangi kararı alırsa alsın saygıyla karşılayacağımızı ifade etmiştik. YSK bugüne kadar olan itirazlarımızı değerlendirdiğinde bu gün yapmış oldukları toplantı da İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik karar aldı. Bizde bu kararlardan dolayı YSK yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimin İstanbul halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
“Önümüzdeki seçimlerin İstanbul halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum“ YSK’nın seçim iptal etme gerekçelerine ilişkin konuşan Şenocak, “Bunlar çok net verileri buna benzer verilerimiz vardı ama bunlar bariz özellikle sandık başkanları ve memur üyelerinin 19 bin küsur üzerinde bir sayı, 120’ye yakın imzasız cetvellerinden bahsediyoruz. Yüksek Seçim Kurulu da bunun la alakalı süreci iyi analiz ettiğini düşünüyoruz. İnşallah kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yine şeffaf bir şaibesiz bir seçim temenni ediyoruz. Bu anlamda yetkili organların tüm hazırlıklarını yapacağını diliyorum. İnşallah önümüzdeki seçimlerin İstanbul halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
“23 Haziran’daki seçimin ardından İstanbul’da AK Parti’li bir belediyeyle yönetileceğini temenni ediyoruz” Gönül sofrasına misafir olduklarını anlatan Bayram Şenocak, “Bu akşam buradayız, sayın Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişinden başlattığı geleneksel hale gelen gönül soframızda Şükriye ablamızın misafir olduk. Eşiyle beraber bu akşam bizde burada gönüllerimizi iyileştirip iftar sofrasında beraber olduk. 23 Haziran’da teşkilat olarak bizler bugüne kadar olduğu gibi aynı gayret ve tempoyla çalışacağız. 23 Haziran’daki seçimin ardından İstanbul’da AK Parti’li bir belediyeyle yönetileceğini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
(MB-
6 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı