AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ - MUŞ

- Salondan ve katılımcılardan detaylar - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın konuşmasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: - "7 Haziran sürecinde başarılı olamayanlar, 17 - 25 Aralık'ta başarılı olamayanlar, 15 Temmuz'da bu sefer yine bu bölgelerde bir bölünmüşlük, bir parçalanmışlık durumu ortaya çıkartacaklardı"MUŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "7 Haziran sürecinde başarılı olamayanlar, 17 - 25 Aralık'ta başarılı olamayanlar, 15 Temmuz'da bu sefer yine bu bölgelerde bir bölünmüşlük, bir parçalanmışlık durumu ortaya çıkartacaklardı." dedi.
Dağ, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını söyledi.

"7 Haziran'da ufak bir tökezleme sürecinden sonra hepiniz burada canlı canlı yaşadınız. O çukurlar kazılırken, o çukurlar açılırken niyet 'bu çukurları kazdık, açtık yarın bir gün kapanacak ve kapatılacak değildi' Bir niyet, bir amaç vardı." diyen Dağ, "Neydi bu amaç? İşte tüm coğrafyada başlayan süreçte Türkiye'de de bir bölünme, parçalanma, buralarda bir terör organizasyonu oluşturmaydı ama başarılı olamadılar." ifadesini kullandı.15 Temmuz sürecinde yaşananlara değinen Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:"7 Haziran sürecinde başarılı olamayanlar, 17 - 25 Aralık'ta başarılı olamayanlar, 15 Temmuz da bu sefer yine bu bölgelerde bir bölünmüşlük, bir parçalanmışlık durumu ortaya çıkartacaklardı. Önce NATO diyecekti, 'ben bu ülkeyi artık askeri idare var o da danışıklı dövüş NATO'dan çıkartıyorum' diyecekti büyük ihtimalle. Sonrasında dünya bir şekilde karşı duracaktı, neticesinde bu bölge o günde istihbaratlarda ortaya çıkan terör örgütünün hakimiyeti noktasında bir durum söz konusu olma ihtimali vardı."Siyaset Akademisi'nin 7 bölgenin tamamında açıldığını vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:"(Kemal) Kılıçdaroğlu'nun dünkü bir konuşması vardı, milletvekilleri ve parti meclisi, tüzükle alakalı. Ben şöyle bir dinleyeyim dedim, gerçekten büyük bir şok yaşadım. Güya bize bir takım sözler atfeden genel başkanın kendi partisini bile kabullenmesi söz konusu değil. Kendi partisine bile tahammülü yok. 'Kendi partisinin milletvekilleri sessiz sedasız veya habersiz televizyon programlarına çıkamaz' diyor Demek ki o kadar şahsi hesap yapan teşkilat mensubu var ki bundan o kadar genel başkan şikayetçi. Biz buradan diyoruz, bizim AK Parti teşkilatı Edirne'de de var, Kars'ta da var, Artvin'de de var. Şu Siyasi Akademisi 7 bölgemizin tamamında açıldı. Isparta'da da var, Artvin'de de var, Hakkari'de de var. Tamamında örgütlenmiş bir siyasi parti olarak şahsi hesaplar bizim için hep ikinci plandadır, CHP'nin ise şahsi hesapları hep birinci planda oldu, bizzat genel başkan bundan şikayet ediyor. Bu genel başkanı herhalde parti içerisinde diktatör olmaya itmiş ki resmen diktatörce de söz ve ifadelerde bulundu."AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı da, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana 18'incisi gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nin her 5 yılda bir yapıldığını anımsatarak, "AK Parti her gün gençleşiyor ve bu Siyaset Akademisi ve diğer çalışmalarla birlikte en üst seviyede olması bizi onurlandırıyor." dedi.
Program, yapılan konuşmaların ardından devam etti.Toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, ilçe belediye başkanları ile partililer de katıldı.

Televizyon Parti Meclisi Siyasi Parti Terör Örgütü Genel Başkan 

11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı