Ağrı'da EYP sonucu şehit olan Asteğmen'in şehit ateşi Muş'a düştü

Evin önünden genel detaylar
Baba Ocağı Gözyaşı Terör Örgütü Polis Ekipleri Teröristler 

-Protokolden detay
-Eve bayrak asılmasından detay
-Muş Valisi Aziz Yıldırım Röportaj
-Şehit babası Kazım Uslu Röportaj
-Genel detaylar
-Şehit fotoğraf

( MUŞ ) -- Muş'ta aynı mahalleye 2. Şehit acısı- Muş Valisi Aziz Yıldırım:"Bu mübarek günde bizlere gözyaşı döktüren, bu ailelere acı yaşatan PKK terör örgütünü lanetliyorum" MUŞ

- Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde PKK'lı teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit düşen Asteğmen Cengiz Uslu'nun şehit ateşi, Muş'taki baba ocağına düştü. Alınan bilgilere göre olay, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde meydana geldi. Teröristler tarafından döşenen EYP'nin infilak etmesi sonucu Muşlu Asteğmen Cengiz Uslu (30) şehit düştü. Şehit haberi ulaşan Cengiz Uslu'nun Muş'taki baba ocağına Türk Bayrakları asıldı. Şehit haberini aileye veren Muş Valisi Aziz Yıldırım'a, Garnizon Komutanı Cem Karoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Turgay Yorulmaz, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah yaktı eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi Aziz Yıldırım, "Şehidimiz Ağrı'da Doğubeyazıt'ta görev yapmaktayken bir EYP patlaması sonucu şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyoruz. Şu mübarek günde bizlere bu acıları yaşatan terör örgütüne de, terör örgütü yandaşlarına da, onları destekleyen, malzeme temin eden, silah temin eden, patlayıcı temin eden dış güçleri de Rabbim, kahhar ismi ile onları kahhar etsin. Bu mübarek günde bizlere gözyaşı döktüren, bu ailelere acı yaşatan, her zaman her yerde 30 seneyi aşkın bir süredir bu memlekete, bu bölgeye gözyaşından başka hiçbir şey vermeyen PKK terör örgütünü de lanetliyorum. İnşallah hepsi biran önce bu memleketten yok olurlar. İnşallah bu bölge tamamen huzura kavuşur" dedi.
"En son dün akşam oğlum ile telefonda konuştum" Şehit oğlu Cengiz Uslu ile en son dün gece konuştuğunu hatırlatan baba Kazım Uslu ise, "En son dün akşam telefon etti, halimizi sordu. Mayın tarlasının bitmesine az kaldığını söyledi.

Bugün de oğlum şehit oldu." ifadelerini kullandı. 112 ve polis ekipleri de evin önünde hazırda bekledi.
20 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı