- Afrin’e: ‘Kanımızla, canımızla yanınızdayız’ mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş'ın açıklaması
Gesi Kan Bağışı 

-Sosyal Hizmetler Uzmanı Nihal Erdal'ın açıklaması
-Dr. Ömer Faruk Önder'in açıklaması
-kan bağışı
-genel ve detaylar

( EDİRNE )- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlardan 100 personel Afrin’deki Mehmetçik’e destek olmak için Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu EDİRNE

- Suriye’nin Afrin Bölgesi’nde kahraman Türk askeri tarafından devam edilen ‘Zeytin dalı’ operasyonuna, ülke genelinde destekler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar çatısı altında bulunan 100 gönüllü personel, Afrin’deki askerlere destek olmak amacıyla Türk Kızılay’ı aracılığıyla kan bağışında bulundu. Edirne Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile bağlı kuruluşlarda görev yapan 100 personel, Türk Kızılay’ı aracılığıyla kan bağışında bulundu. Suriye’nin Afrin Bölgesi’nde kahraman Türk askeri tarafından devam edilen ‘Zeytin dalı’ operasyonuna destek olmak istediklerini dile getiren bağışçılar, fiziksel olarak yanlarında olamasak da kanımızla, canımızla yanlarındayız mesajı gönderdi. “100 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunacağız” Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Doğu ve Güneydoğu’daki ağır mevsim şartlarından dolayı ulaşımda bir takım zorluklar yaşanıyor. Bunun dışında askerimiz, ordumuz, Mehmetçiğimiz Suriye’de Afrin bölgesinde. Şu an ihtiyaç olmasa bile Kızılay’ın stoklarında yeterince olduğunu duyduk, biliyoruz ancak destek olmak amaçlı il müdürlüğü personelimiz ile beraber böyle bir kampanyaya destek olduk. İl müdürlüğümüz ve bağlı bulunan kuruluşlardaki arkadaşlarımızla beraber bugün gün boyunca 100 ünitenin üzerinde kan bağışında bulunacağız. Diğer kuruluşlara da vatandaşlarımıza da bu konuda örnek olmasını diliyoruz” dedi.
“Kızılay’a bizi Afrin’e taşıdığı için teşekkür ediyoruz” Kan bağışında bulunan Sosyal Hizmetler Uzmanı Nihal Erdal da “Birlik ve beraberliğin sembolü olan bakanlığımız bugün Afrin’deki askerlerimiz için bir araya geldi. Kızılay aslında bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kanatları oldu. Biz bugün çok mutluyuz. Kızılay’ın bizimle birlikte olduğu için. Amacımızı gerçekleştirmede yardımcı olduğu için bizi bir yerde Afrin’e taşıdığı için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Edirne Kızılay Kan Merkezi çalışanlarından Dr. Ömer Faruk Önder, kentin kan bağışı noktasında birçok şehre nazaran ileri seviyede olduğunu belirterek, “Edirne kan bağışı konusunda gayet iyi. Duyarlı vatandaşlar destek vermekte Kızılay çatısı altında” dedi.
(KU-
30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı