Afrikalı Yiğidolar'dan Mehmetçik'e destek

Öğrencilerden detaylar
İslam Dolar Namaz Vakti Öğrenciler 

-Dua edilmesi
-Türk bayrağı açılması
-Röportajlar

( SİVAS -HD)- Sivas'taki Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören, Afrikalı öğrenciler TSK tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı olması Fetih suresi okuyup, askerler için dua ettiler. SİVAS

- Sivas'taki Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören, Afrikalı öğrenciler Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin kentinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı olması için Fetih suresi okuyup, askerler için dua ettiler. 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nde bu yıl eğitime başlayan Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 26 farklı ülkeden 46 öğrenci eğitim görüyor. Ülkelerinden uzakta eğitim gören ve zamanlarının çoğunu okulda geçiren öğrenciler TSK tarafından Suriye'nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı olması için her gün dua ediyor. Ellerini semaya açarak Mehmetçik'e dua eden öğrenciler Fetih suresi okuyor. Okul Müdür Yardımcısı Bekir Karadaş yaptığı açıklamada,"Burada 26 farklı ülkeden 46 öğrenciye eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz şu anda Afrin'de ne yaptığımızın farkındalar. Bilerek ve isteyerek bizim askerlerimize dua ediyorlar. Askerlerimiz için Fetih suresi okudular. Öğrencilerimizin duaları askerlerimizle birlikte" dedi.
"İslamın temsilcisi Türk ordusu için dua ettik" Gine-Bissau'dan Sivas'a eğitim için gelen Mohammed Samba ise,"Türkiye'ye eğitim görmek için geldik. Şimdi iyi bir eğitim görüyoruz. Bize bu eğitimi verdikleri için teşekkür ediyoruz. İslamın temsilcisi Türk ordusu için Fetih suresi okuduk ve dualar ettik. Çünkü onlar sadece bizden dua istediler. Biz de her zaman ve her namaz vaktinde fetih suresi okuyor ve dua ediyoruz. Onlara dualarla yardım ediyoruz." diye konuştu.

28 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı