Adana'da kış ortasında bahar havası

Termometre görüntüsü
Hava Sıcaklığı Güneşli Hava Kar Yağışı Bahar Havası Yaz Mevsimi 

-Güneş görüntüsü
-Seyhan Baraj Gölü'nden görüntüler
-Vatandaşların parkta vakit geçirmesi
-Parktan çeşitli görüntüler
-Berkan Yavuz röportaj
-Belgin Tutakbola röportaj
-Ali Katı röportaj
-Uyuyan vatandaşlar
-Cem Tümenbatur röportaj
-Seyhan Baraj Gölü'nden görüntüler

( ADANA - ÖZEL - HD) ADANA

- Türkiye'nin doğusunda kar yağışı hava hayatı olumsuz etkilerken, termometrelerin 22 dereceyi gösterdiği Adana'da bahar havası yaşanıyor. Adanalılar yılın ilk günlerine güneşli bir havaya uyandı. Son iki gündür 17-18 derece seviyesinde seyreden hava sıcaklığını fırsat bilen vatandaşlar bugün güneşin keyfini çıkardı. Kimi tişörtle gezerken, bazıları parkta arkadaşları ve köpeği ile vakit geçirdi. Kimileri ise bankta yatarak dinlendi. Çocuklar da güzel havanın keyfini parklarda oyun oynayarak çıkardı. Toros Dağları’nın zirvesine yağan kar ise havanın güneşli ve bulutsuz olması nedeniyle kent merkezinde kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Termometrenin 22 dereceyi gösterdiği Atatürk Parkı’na gelen vatandaşlarda, kış ortasında güneşli havadan yararlanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Berkan Yavuz isimli bir vatandaş, “Adana’da bu mevsimde havalarımız genelde iyi olur. Kış mevsimi olsa da havalarımız gayet iyi. Yağış olsa bile 1-2 hafta sürüyor. Bütün yurtta kış etkisini gösteriyor ama bizim Çukurova illerinde hava böyle geçer” diye konuştu.
“Kışı yaşayamıyoruz” Yeğeni ile birlikte gezmek için parka gelen Belgin Tutakbola ise, “Çok güzel bir hava ancak böyle olunca da kuraklık oluyor. Mevsim kendi görevini yapmalı bence. Kış mevsimi ise kışı yaşamalıyız ama Adana’da yaşayamıyoruz” ifadelerini kullandı. Parka dinlenmeye gelen Ali Katı, Adana’da şuanda yaz mevsiminin yaşandığını ifade ederek, “Hava çok güzel. Yaz havası yaşıyoruz. Doğu’da kış olmasına rağmen burada yaz havası var. Yazdan kalma bir hava var. Adana’da kış kendisini göstermiyor ama gösterse iyi olur. Havalar kurak gidiyor” şeklinde konuştu.
Cem Tümenbatur isimli başka bir vatandaşta, “Her tarafa kış geliyor ama Adana’da bahar havası. Üstümüze kalın giyiyoruz ama çıkartıyoruz geri. Yanıyor her yer. Kış kendisini biraz gösterse iyi olur. Yaza göre daha iyi bir hava var tabi ki. Adana’nın yazı böyle olsa tadından yenmez” dedi.
(UMT-
2 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı