Abdurrahman Kurt'tan çözüm süreci açıklaması

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, 24 TV'de yayınlanan moderatör programına konuk oldu. Çözüm sürecinin geldiği aşamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Abdurrahman Kurt, örgütün hükümeti yavaş adım atıyor suçlamasıyla, silahları bırakma sürecini uzun süre oyaladığını söyledi.
Türkiye Ak Parti Diyarbakır Abdurrahman Kurt Milletvekili 


Gelinen aşama ile daha hızlı daha sonuca dönük bir döneme girildiğini ifade eden Abdurahman Kurt, 'Öcalan'ın da sözünü tutup tutmayacağına ilişkin son evreye girdiğimizi düşünüyorum' dedi.

'Artık bu saatten sonra şunu görmemiz gerekiyor' diyen eski vekil 'Bir seçimi daha silahların gölgesinde yapmamamız gerekiyor. Buna ilişkin Öcalan'ın beni sürece dahil edin derken kendi talebi şuydu; Türkiye demokratikleşecekse silahların miladını doldurduğuna ilişkin beyanımı ifade etmek istiyorum, kendi örgütümü silahsız alana silahların konuştuğu yerden fikirlerin konuştuğu alana çekmek istiyorum demişti bu onun taahhüdüydü. Malesef bu taahhüt çok gerçekleşmedi' şeklinde konuştu.

Soruların algılar üzerinden ters sorulmasıyla oyalama sürecine sokulduğu bir süreç yaşandığını söyleyen Abdurrahman Kurt 'Örneğin hükümete yavaş adım atıyor oyalıyor şeklindeki ifadeler örgütün kendi başına silahları çekme taahhüdünü tamamen oyalamak adına kullandığını gördük' dedi.
Abdurrahman Kurt Hakkında
Yüksek İnşaat Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Eyüp Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve İSKİ'de görev yaptı. Gönül Köprüsü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. Diyarbakır Tarih, Kültür ve Turizm Derneği ile Diyarbakır Turizm Derneği Kurucu Üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Parlame...
devamı
22 Aralık 2014 Pazartesi günü yayınlandı