ABD’ye Türk usulü sünnetli gönderme...“Bizden kesileni Trump’ın papazı yesin”

Sünnet çocuklarının düğün alanında gidişleri
Dolar Kuru Düğün Arabası Adli Kontrol Sünnet Töreni Piyasalar 

-Sünnet arabası de ve düğüne gelen davetlilerden görüntüler
-Sünnet çocukları ve babalarının yazılan yazı yanında araçla poz vermeleri
-Baba Adem Çelik’in açıklama

( ISPARTA -ÖZEL)- Sünnet arabasının arkasındaki yazıyla Milli Duruş sergiledi ISPARTA

- Isparta’da sünnet olan 2 çocuğunun düğün arabasına, ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı dolar yaptırımını protesto etmek ve tepkisini ortaya koymak adına “Bizden kesileni Trump’ın papazı yesin” yazdıran iş adamı baba, Türk Milleti’nin bu tür oyunlara pirim vermeyeceğini ve ekonomik sorunların kısa süre sonra çözüleceğini belirtti.
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları ve dolar kurundaki spekülatif artışa Isparta'dan, sünnet çocuklarının gezdirildiği otomobildeki yazıyla gönderme yapıldı. ABD'nin, Türkiye’de bir süre önce casusluk suçundan tutukladığı ve yakın zamanda adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı Papaz Brunson’u bahane etmesi ve Başkan Trump’un attığı tweet sonrasında gelen tehditler ile piyasalardaki dolar fiyatının artışının tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da vatandaşlar duruma farklı şekillerde tepki gösterdiler. Isparta’da ABD'nin tehditlerine karşılık ilginç bir yanıt geldi. Mehmet Yiğit ve Metehan Yağız isimli çocukları için sünnet töreni düzenleyen İş Adamı Adem Çelik, düğün arabasının arkasına alışılmışın dışında bir yazı yazdırarak, ABD’nin Türkiye üzerindeki saldırı girişimlerine tepki gösterdi. İhlas Haber Ajansı Muhabiri’ne

konuşan çocukların babası Adem Çelik, “Son günlerde ülkemize dolar üzerinde yapılan yaptırımlar hoş bulmuyoruz. Onlara bir cevap olarak bu yazıyı yazdık. Bu yazının da Trump’ın papazına iletilmesini istiyorum” dedi.
Yazılan yazıda ise, “Bizden kesileni Trump’ın papazı yesin” ifadeleri yer aldı. Dolar kurundaki yükselişle Türk ekonomisinin güçsüzleştirilmeye çalışıldığını ancak, Türk ekonomisini çökertmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Çelik, tepkilerini araca bu ifadeleri yazarak göstermek istediklerini dile getirdi.
12 Ağustos 2018 Pazar günü yayınlandı