'ABD tarihi bir hata yapıyor' - WASHINGTON

"ABD tarihi bir hata yapıyor" - WASHINGTON - Avrupa Bölgesel Yönetimleri Onursal Başkanı Bozatlı ile röportaj - Avrupa Bölgesel Yönetimleri Onursal Başkanı Bozatlı: - "Batı ve ABD, Türkiye ile tarihe dayanan dostluğunu terör örgütleriyle değiştirmesini Türk halkına hiçbir zaman anlatamaz. ABD tarihi bir hata yapıyor. Umarım bu hatadan dönerler çünkü Türk halkı bu konuda birlik olmuş durumda" - "Avrupa'nın bize karşı korkuları var: Nüfusumuz, geçmişten gelen kültürümüz, genç nüfusumuz, girişimciliğimiz. Bu korkularını yenmeleri çok kolay değil. Avrupalılara şunu anlatmak lazım; kenarda oturarak, Türkiye'yi dışlayarak problemlerden kendilerini izole edemezler"WASHINGTON (AA) - HAKAN ÇOPUR - Avrupa Bölgesel Yönetimleri Onursal Başkanı Hande Özsan Bozatlı, "ABD tarihi bir hata yapıyor. Umarım bu hatadan dönerler çünkü Türk halkı bu konuda birlik olmuş durumda." dedi.
ABD'nin başkenti Washington'da temaslarda bulunan Bozatlı, AA muhabirine Türk - Amerikan ilişkileri ve Türkiye - AB ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.Batı'da son dönemde Türkiye karşıtı söylemlerin arttığını gözlemlediğini anlatan Bozatlı, özellikle ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği desteğe dikkat çekti. - "Türk halkına hiçbir zaman anlatamaz""Batı ve ABD, Türkiye ile tarihe dayanan dostluğunu terör örgütleriyle değiştirmesini Türk halkına hiçbir zaman anlatamaz. ABD tarihi bir hata yapıyor. Umarım bu hatadan dönerler çünkü Türk halkı bu konuda birlik olmuş durumda." ifadelerini kullanan Bozatlı, ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda Türk halkının bir araya geldiğini söyledi.

Bozatlı, "Milli menfaatler söz konusu olduğunda her şekilde hükümetin yanında, Suriye ve Irak'ta yapılan bütün hareketlerin yanında ve ordumuzun yanındayız. ABD, müttefiki olduğu Türkiye'yi bir terör örgütüne nasıl tercih ettiğini bize anlatamaz." dedi.
- "Avrupa'nın bize karşı korkuları var"Bozatlı, 2009 yılından bu yana Avrupa yerel yönetimlerinin içinde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Avrupa'nın bize karşı korkuları var. Nüfusumuz, geçmişten gelen kültürümüz, genç nüfusumuz, girişimciliğimiz. Bu korkularını yenmeleri çok kolay değil. Avrupalılara şunu anlatmak lazım, kenarda oturarak, Türkiye'yi dışlayarak problemlerden kendilerini izole edemezler. Avrupa bize karşı hala önyargılı davranıyor. 2013'te ilk kez başkanlığa seçildiğimde çok büyük tepkilerle karşılaştım. Seçimler iptal edilsin diyenler oldu. Kültürü Avrupa Birliği olmayan bir kadın siyasetçi nasıl Avrupa Bölgesel Yönetimlerini temsil edebilir diye yazılar çıktı."Son dönemde özellikle Avrupa'da mülteci konusundan dolayı Türkiye'ye karşı negatif bir tutum olduğunu belirten Bozatlı, bununla birlikte AB bünyesinde halen "Türkiye dostu" birçok siyasetçi olduğunu ve bu kişileri bulup onlarla birlikte çalışmak gerektiğini dile getirdi. - "Avrupa'nın bize ihtiyacı var ve onlar da bunun farkında"Bozatlı, Suriyeli mülteciler konusunda, "Türkiye'de şu anda 2,7 milyon Suriyeli göçmen varsa Türkiye geçici anlaşmalarla bir noktaya kadar bu insanları tutabilir. Avrupa'nın bize ihtiyacı var ve onlar da bunun farkında. Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi Suriye'nin toprak bütünlüğünün bizim için çok önemli olduğunu anlamak zorundalar." ifadelerini kullandı.Avrupa'da PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) halen rahatça hareket edebildiklerine işaret eden Bozatlı, "PKK ve FETÖ, Avrupa'da yoğun bir şekilde aktivitelerine devam ediyor ve hala destek bulabiliyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil." diye konuştu.
Bozatlı, 2013 - 2017 yılları arasında iki dönem Avrupa Bölgesel Yönetimleri Başkanlığı görevini yürütmüştü.
Genç Nüfus Yerel Yönetimler Yerel Yönetim Terör Örgütü 2009 Yılı 

8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı