ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına tepkiler - ÇANKIRI

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler - ÇANKIRI - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler - Sultan Süleyman Camisi'nden görüntü - Vatandaşlardan görüntü - Belediye Gençlik Merkezleri Başkanı Batuhan Dinlemez'in konuşması - Dua edilmesiABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkilerÇANKIRI - Çankırı 'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi.Belediye Gençlik Merkezleri önderliğinde Sultan Süleyman Camisi'nde cuma namazı kılan vatandaşlar, daha sonra ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstermek için cami bahçesinde bir araya geldi.Grup adına basın açıklamasını okuyan Belediye Gençlik Merkezleri Başkanı Batuhan Dinlemez, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kınamak için bir araya geldiklerini söyledi.

İsrail'in 1948 yılında haydutça kurulduğunu ve bugün de aynı haydutluğunu devam ettirdiklerini belirten Dinlemez, "İsrail, Filistin coğrafyasının tamamına hakim olmuştur. Amerika ise bu terörizmi adeta ödüllendirmiştir." dedi.
Kudüs'ün 3 semavi dinin kutsal saydığı, peygamberlerin doğduğu, yaşadığı ve tebliğ vazifelerini ifa ettikleri şehir olduğunu ifade eden Dinlemez, şöyle konuştu:"Bu şehir teröristlerin başkenti olarak tanınmış ve Yahudi terörünün insiyatifine bırakılmıştır. Ama bilinmesini şiddetle ifade ederim ki bugün ne eski Türkiye ne de dünyaya ve Ortadoğu'ya gözlerini kapatmış bir Türk gençliği var. Öyle inanıyorum ki birgün Kudüs'te bu zulüm sona erecek ve Allah'ın mümin kulları yeryüzüne varis olacaklardır. Bu vesile ile Trump'ın almış olduğu Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının bir anlam ifade etmediğini belirtmek isterim."
Cuma Namazı Basın Açıklaması Cami Bahçesi Teröristler Peygamber 

15 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı