ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına tepkiler - Çadır nöbeti başlatıldı - MARDİN

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler - Çadır nöbeti başlatıldı - MARDİN - Alanda Filistin ve Türkiye bayrakların asılması - Çadırdan detaylar - Vatandaşlardan detaylar - Mardin Kudüs Platformu adına konuşan Halil İbrahim Yetim'in konuşması - Çadır nöbetine katılan Selva Meşe'nin konuşması - Kuran ve Yasin okuyan vatandaşlardan detayABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler - Elazığ, Mardin , Şırnak ve Siirt'te ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildiDİYARBAKIR (AA) - Elazığ, Mardin , Şırnak ve Siirt'te ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi. Mardin 'de çadır nöbeti başlatıldı Mardin 'de aralarında Memur - Sen, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Cihannüma ve İlim Yayma Cemiyetinin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Mardin Kudüs Platformunca 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında çadır kuruldu.Türkiye ve Filistin bayrakları ve 3 dilde pankart ve afişlerin asıldığı alanda, vatandaşlar nöbet tutmaya başladı.
Burada "Kudüs özgür olana dek" sloganıyla başlatılan ve her yaştan vatandaşın katıldığı nöbette Kur'an - ı Kerim okunuyor. Mardin Kudüs Platformu adına konuşan Halil İbrahim Yetim, Filistin'in 70 yıldır esaret altında olduğunu söyledi.

Dünyada Kudüs davasıyla ilgili yeterince farkındalık oluşmadığını işaret eden Yetim, "İsrail denilen terörist oluşum Müslümanların birleşmesiyle yok edilecekse biz bunu Mardin 'den başlatalım, bir kıvılcım olalım ve tüm illerimize örnek olalım. Biz bu etkinliğimizden Kudüs özgür oluncaya kadar veya ülke geneline yayılmadan vazgeçmeyi düşünmüyoruz." dedi.
Çadır nöbetine katılan Selva Meşe de "Filistin'de Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemiyoruz. Onların yanında olduğumuzu onlara hissettirmemiz gerekiyor. İntifada olan kardeşlerimizin buna çok ihtiyacı var." diye konuştu.
- Şırnak'ta üniversite öğrencilerinin tepkisiŞırnak Üniversitesi yerleşkesinde toplanan bir grup öğrenci, kararı protesto etti.Grup adına konuşan Enes Ekinci, ortak yaşama kültürünün sembolü olan Kudüs'ün huzur ve istikrarının tehlike atıldığını söyledi.

Kudüs'ün manevi değerine değinen Ekinci, "Bu hadise Kudüs'ü sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarmış insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür. ABD - İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Kararı hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

Strateji Protesto Farkındalık Sivil Toplum Öğrenciler 

11 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı