ABD’li Papaz Brunson’un avukatından açıklama

Avukatın konuşması

( İZMİR ) İZMİR
Psikoloji Dava Dosyası Tahliye Talebi Hapis Cezası Gizli Tanık 


- İzmir’de FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı gerekçesiyle hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD’li Papaz Andrew Brunson’un Avukatı İsmail Cem Halavurt, dava dosyasının önünün açılması gerektiğini ve tahliye taleplerine devam edeceklerini söyledi.

“İntikamlarını dava üzerinde alıyorlar” Sundukları delillerle casusluk faaliyetinin tamamen çökmüş durumda olduğunu ifade eden İsmail Cem Halavurt, “FETÖ ile PKK ile bağlantı iddiası sadece gizli tanıklardan geliyor. Bu gizli ve açık tanıklar cemaatle problem yaşamış, intikamlarını bu dava üzerinden almaya çalışan tanıklar. Tamamen hukuksuz tutuklama söz konusu biz müvekkilimizin tahliye olacağına inanıyoruz. Bu arada tutukluluğu baya uzadı ciddi bir hak ihlali var. Biz yine tahliye taleplerimizi yineleyeceğiz delillerimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Tanıklar şüpheli gerekçesiyle reddedildi Mahkemeye sundukları 10 tanıktan 7’sinin şüpheli durumunda olması sebebiyle reddedildiği sorusu üzerine Avukat İsmail Cem Halavurt, “Bize göre CMK’da bunların dinlenmesini yasaklayan bir hüküm yok. Savcılığın bunları şüpheli olarak nitelendirmesi bizi ve mahkemeyi bağlamaz. Savcılık zaten önüne geleni bizim tanıklardan çoğunu değil araştırmaksızın şüpheli konumuna koymuş. Ayrıca şunu da belirtmek lazım; savcığın artık gelinen aşamada bir yol alması ve bu dosyanın önünü açması gerekir. Bugün yaptığımız taleplerde yine savcılık soruşturmasında değerlendirildiği söylendi. Evet değerlendiriliyor ama daha ne kadar değerlendirilecek müvekkilimin tutukluluğun söz konusu” ifadelerini kullandı. “Psikolojisi iyi değil” Andrew Brunson’un psikolojisi ve sağlığının çok iyi olmadığını dile getiren Halavurt, “Uzun süredir ceza evinde yatıyor genel aşamada tahliye talebinin de gerçekleşmemesi onun psikolojisi iyice bozdu” diye konuştu.

7 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı