ABD Büyükelçisi ve Ankara Valisinden ilk açıklama!

Uluslararası ajanslar Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ndeki patlamayı flaş haber olarak geçti.ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ni hedef alan kanlı saldırı, tüm dünyada medya tarafından flaş haber olarak duyuruldu.
Der Spiegel El Cezire Uluslararası New York Times İngiliz Büyükelçiliği 


Sky News, ' ABD Büyükelçiliği dışında intihar saldırısı ' derken en az iki kişinin öldüğü belirtildiğini kaydetti.
Reklam

Kanala konuşan bir gazeteci de ' her tarafı sarsan büyük bir patlama ' dan söz etti.

BBC de, ' ABD Büyükelçiliği dışında patlama ' başlığını kullandığı haberinde intihar saldırısından kuşkulandığını belirtti. Haberde ' düzinelerce ambulans ve yangın araçlar, olay yerine hızla yöneldi ' denildi.

El Cezire, saldırıyı duyururken en az bir kişinin öldüğünü belirtti. ' Kapısı zarar gören Büyükelçiliğin yan girişinden dumanlar yükseliyordu ' ifadesini kullanan El Cezire, ' patlamanın nedeninin ise henüz belli olmadığını ' kaydetti.

AP Ankara'daki ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamada güvenlik güçlerinin en az 2 kişinin öldüğü yönünde açıklama yaptığını belirtti.

REUTERS: ABD ELÇİLİĞİ SALDIRISINDA 1 ÖLÜ

Uluslararası haber ajansı Reuters da, Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı ' flaş ' koduyla abonelerine duyurdu. Reuters haberinde, ABD Büyükelçiliği önündeki saldırıda en az bir kişinin öldüğü belirtildi.

NEW YORK TIMES: ANKARA'DA TÜRK ELÇİLİĞİNE SALDIRI

Amerikan gazetesi New York Times da, Ankara'da ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı internet sayfasında ' son dakika ' haberi olarak verdi. Haberde, ABD Büyükelçiliği binası önünde hasar meydana geldiği ve gökyüzüne dumanların yükseldiği belirtildi.

CNN: ABD ELÇİLİĞİNE İNTİHAR SALDIRISI

Amerikan televizyonu CNN, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısında bulunulduğunu belirtti. CNN haberinde, saldırı sonrası 1 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığını vurguladı.

DER SPIEGEL: ABD ELÇİLİĞİNDEKİ PATLAMA ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Alman Der Spiegel dergisi de internet sayfasında, Ankara'da ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı ilk haber olarak verdi. Der Spiegel'in haberinde, saldırı sonrası çok sayıda kişinin yaralandığı ve bölgeye yardım ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

TELEGRAPH: ANKARA'DA ABD ELÇİLİĞİ'NE İNTİHAR SALDIRISI

İngiliz Telegraph gazetesi de internet sayfasında, Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı ' flaş ' haber olarak duyurdu. Gazete, ABD Büyükelçiliği'ndaki patlamanın ' intihar saldırısı ' olmadığını ileri sürdü. Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'ne haberi dayandıran Telegraph, saldırıya bir bombanın neden olduğunu ancak ' canlı bomba ' olmadığını iddia etti.

1 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı