AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylaması - ÇORUM

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması - ÇORUM - Oylamadan detaylar - ÇFK Başkan Atakan Akman'ın açıklaması AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması - Çorum 'daki fotoğrafçılar, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldıÇORUM (AA) - Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) yöneticileri, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Dernek merkezinde, oylamaya sunulan AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen ÇFK Başkanı Atakan Akman ve yönetim kurulu üyeleri, AA muhabirinden bilgi aldı.Akman ve beraberindekiler, haber kategorisinde Diaa Al Din'in "Suriye'de ateşkes ihlalleri" başlıklı fotoğrafına, yaşam kategorisinde Zekeriya Karadavut'un "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" başlıklı fotoğrafına, spor kategorisinde de Abdullah Coşkun'un, Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından çektiği "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafına oy verdi.Akman, AA'nın fotoğraf konusunda önemli bir otorite olduğunu belirtti.
Bir fotoğrafın tarihin akışını değiştirebildiğine dikkati çeken Akman, şunları söyledi:"Kudüs'te direnişin simgesi haline gelen gözleri bağlı çocuğun askerlerin arasında görüldüğü o fotoğraf, yıllar sonra Kudüs konusu açıldığında ilk gösterilecek fotoğraflardan birisi olacaktır. Anadolu Ajansı, bu tür fotoğrafları dünyaya servis ederek aslında çok ciddi bir sorumluluğu da yerine getirmiş oluyor. Bu gibi fotoğraflar, kitlelerin harekete geçmesinde çok etkili olabiliyor. Dolayısıyla fotoğrafın bu anlamda da özel bir yeri var. Bu nedenle AA'nın fotoğraf ile ilgili bu tür çalışmalarını önemsiyoruz."AA'ya çalışmalarından dolayı teşekkür eden Akman, oylamaya sunulan fotoğrafların Çorum 'da sergilenmesini istediklerini belirtti.

Otorite Muhabir Gesi Şampiyon Harekete Geç 

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı