80 yıl önce Atatürk’le fotoğraf çekilen yaşlı kadın o anı tekrar anlattı

Remziye Tatlı ve Mahmut Demirtaş'ın konuşması
Yaşlı Kadın Okul Ziyareti Ders Kitapları En Yaşlı Kadın Sevindik 

-Remziye Tatlı'nın olayı anlatması
-Detaylar

( ADANA )- Mustafa Kemal Atatürk’ün 80 yıl önce Adana’ya geldiğinde bir okul ziyaretinde fotoğraf çekilen 96 yaşındaki Remziye Tatlı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a o anı anlattı ADANA

- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80 yıl önce Adana’ya geldiğinde bir okul ziyaretinde fotoğraf çekilen 96 yaşındaki Remziye Tatlı, o anı Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a anlattı. Vali Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve yanındakilerle birlikte Atatürk’le Adana’yı ziyareti sırasında Kız Lisesi’nde tanışan, bazı ders kitaplarında ulu önder ile fotoğrafları bulunan 96 yaşındaki Remziye Tatlı’yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Demirtaş ile bolca sohbet eden Tatlı, valinin isteği üzerine 80 yıl önce Atatürk’ü gördüğü anı anlattı. Atatürk’ün Adana’da kendi okullarına geleceğini öğrenince çok sevindiklerini söyleyen Tatlı, “Atatürk sınıftan içeriye girdi bizler hepimiz ayağa kalktık ve şöyle bir bakıp ‘Oturun geleceğin kültürlü anneleri’ dedi.
Bu cümleyi hiç unutmuyorum. Ne kadar güzel bir söz görüyor musunuz. Ondan sonra sıraların arasında dolaştı benim yanımda durdu ve bol bol fotoğraf çekilmiştik orada” diye konuştu.
Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı