8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Dualarla Anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 19 yıldönümünde Topkapı'daki mezarı başında anıldı. Anıt mezardaki törene katılanlar, Özal için dua etti.
Avni Mutlu Emniyet Müdürü Semra Özal Turgut Özal 


17 Nisan 1993 yılında hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, mezarı başında devlet töreni ile anıldı. Törene Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, torunları, diğer aile üyelerinin yanı sıra, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Avni Mutlu, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıt mezara giden merdivenleri yürümekte güçlük çeken Semra Özal, kurulan asansöre binerek aşağı indi. Eşi için dua eden Özal, düşüncelerini soran gazetecilere konuşmak istemediğini söyledi.

Tören, anıt mezara çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Turgut Özal için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Türkiye genelinde Turgut Özal için okunan toplam 10 bin Hatmi Şerifin duası edildi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından katılımcılar Özal ailesine taziyelerini sundu.

17 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı