71. Mehter Takımı’nı kurdu

Osmanlı giysilerinden detaylar
Kız Arkadaş Mehter Takımı Kullar Öğrenciler Mehteran Takımı 

-Ümit Meşe ile röportaj

( MALATYA ) MALATYA

- Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin tek kostümcüsü olarak bilinen Ümit Meşe, 71. Mehter Takımını kurdu. Malatya Belediyesi’nin mehter takımı hocası iken buradan emekli olan ve Türkiye’nin dört bir yanında mehter takımları kuran Ümit Meşe, bu sefer Adıyaman Besni ilçesinde mehteran takımı kurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kostümcü Meşe, Türk halkının Osmanlı’dan vazgeçmeyeceğini belirterek, “Mehteran takımı yüzlerce yıldır bu ülkeye ve kendini Osmanlı hisseden herkese hizmet ediyor. Osmanlı da mehteran takımı Osman bin Ertuğrul Şah tarafından kuruldu” dedi Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun tek kostümcüsü olarak bilinen Ümit Meşe, 71. Mehter Takımı’nı Adıyaman Besni ilçesine kurduğunu vurgulayarak, “Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre’ye çok teşekkür ediyorum. Destek veriyor. Bu konunun arkasında duruyor. Kendi imkanlarını kullanıyor. Belediye çalışanlarını tahsis ediyor. Orada öğrencilerimiz var. Halk katılacak ve belediye çalışanları katılacak. 35 kişilik mehteran takımını kurduk.” ifadelerini kullandı. Meşe, “Biz, Osmanlı’nın torunlarıyız. Osmanlıyız. Osmanlı torunları da dedelerinin mirasına sahip çıkar. Biz dedelerimizin mirasına sahip çıkmak bağlamında mehter takımları kurmaya devam edeceğiz. “şeklinde konuştu.
Ümit Meşe, “40 yıldır mehter takımında hocalık yaptım Belediye ‘de çalıştım ve emekli oldum. İş yerimizde Osmanlı kostümleri var. Bizlerde isteyen vatandaşlara kiralıyor ve satıyoruz. Televizyonlarda yayınlanan tarihi dizilere, kostüm veriyoruz. Bizlere talepler geliyor. Kostümlerimizi vatandaşlarımıza kiralıyoruz veya satıyoruz. Onlarda buraya gelerek Osmanlı kıyafetleri giyiyor.” ifadelerini kullandı. Evlilik tekliflerinde dahi mehteran takımının çağrıldığını vurgulayan Meşe, “Mehteran ekibi vatandaşlarımız çok seviyor. Bir genç kardeşimizi mehteranı çağırdı ve kız arkadaşına evlik teklifinde bulundu. Son zamanlarda, Osmanlı düğünlerine ilgi var. Osmanlı düğünlerinde giysilerimiz tercih ediliyor. Daha önce TRT’de yayınlan tarihi dizilere kostüm verdik. Tarihi dizilerden talep var. Tercih ettikleri zaman kostüm veriyoruz. Okulların tercihleri var. Tunceli ilimizden dahi talep oldu. Bizler de gönderiyoruz. Diğer illerden talep var ülkeme hizmet etmeye çalışıyoruz. Osmanlı tarihine ve mirasına hizmet etmeye çalışıyorum” dedi.
Meşe, tarihi giysileri Türkiye’nin dört bir yanından topladığını ve satın aldığını, gerek kiralama, gerekse satma durumu ile hizmet ettiklerini kaydetti.

27 Aralık 2019 Cuma günü yayınlandı