65 yaş ve üstü vatandaşlar yeniden sokağa çıktı - ZONGULDAK

- 65 yaş ve üstü vatandaşlardan detaylar - Vatandaşlarla röportaj Zonguldak 'ta 65 yaş ve üstü vatandaşlar yeniden sokağa çıktıZONGULDAK (AA) - Zonguldak 'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, istisna uygulaması kapsamında bir hafta sonra yeniden sokağa çıktı.Maske takmanın zorunlu hale getirildiği kentte saat 14.00 itibarıyla sokağa çıkan vatandaşların genel olarak sosyal mesafe kuralına uydukları görüldü.
Bazı vatandaşlar parklarda yürüyüş yaparken bazıları da güvercinleri besledi.71 yaşındaki Mustafa Eliyazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulama sayesinde kendilerini daha iyi hissettikleri belirterek, bu durumdan çok memnun olduklarını, özellikle de bayram gününde böyle bir uygulamanın olmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi.Sosyal mesafe kuralına uyduklarını ifade eden Eliyazıcı, "Güvercinleri beslemek için geliyorum. Aldığım 5 kilo yemle onları doyurdum, tekrar evime döneceğim. Uygulama bizim sağlığımız için yapılıyor. Daha önce böyle bir sıkıntılı bir bayram yaşamadık ama bu kadar olacak. Bizler de anlayış göstereceğiz. Çünkü bizim sağlığımız için alınıyor tedbirler." diye konuştu.
67 yaşındaki Muzaffer Kabuk ise önceki bayramlarda çocuklar, torunlar, eş ve dostlarla birlikte olduklarını ancak bu bayramı buruk geçindiklerini anlatarak, "Bu bayramda yalnız kaldık. En yakınımızdakilerle bile zor temas ediyoruz. Bu bakımdan üzüntülüyüz ama yine de sağlığımıza şükür ediyoruz. İnşallah virüsü yeneriz. Gelecek güzel günler için dua ediyoruz. Başımızdaki yöneticilerimiz de işin takibinde. Bizim sağlığımız için onlar gerekeni yapıyorlar. Bizler de vatandaş olarak kurallara uymak zorundayız." ifadelerini kullandı.
Koronavirüs Muhabir Allah 

24 Mayıs 2020 Pazar günü yayınlandı