'4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu' - TEKİRDAĞ

"4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" - TEKİRDAĞ - Heykeltıraşların çalışması - Heykeltıraş Franco Daga'nın çalışması - Heykeltıraş Franco Daga ile röportaj "4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyum devam ediyorTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" devam ediyor.Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen sempozyuma katılan heykeltıraşlar, üzüm ve insan temalı çalışmalar yürütüyor.Sempozyuma İtalya'dan katılan heykeltıraş Franco Daga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Türkiye'de bulunduğunu ve Türkiye'yi sevdiğini söyledi.

Daga, üzümle iç içe olan bir şehirde üzüm ve insan temasının eserlere işlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Daha önce Türkiye'de bulundum. İstanbul'da yine sempozyuma katıldım. Kültürel olarak birbirimize benzediğimiz için Türkiye'yi seviyorum. Yemeklerimiz aynı, sanat anlayışımız aynı o yüzden bu ülkenin insanlarını seviyorum." dedi.
Farklı ülkelerden sanatçılarla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Daga, eserinin tarih boyunca insan ve üzüm ilişkisini anlatacağını kaydetti.
4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, 26 Eylül'de düzenlenecek sergi açılış töreniyle sona erecek.
Açılış Töreni Muhabir İtalya 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı