3 Katlı Tüp Geçit Projesi Tanıtım Klibi

İstanbul'un yeni mega projesi '3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli', hem metro hattı hem de çift yönlü karayolunu içeren, dünyanın ilk üç katlı tüneli olacak. Proje ile İncirli'den Söğütlüçeşme'ye hızlı metroyla 40 dakikada ulaşılacak; Hasdal Kavşağı'ndan Ümraniye Çamlık Kavşağı'na araçla 14 dakikada geçilecek.
Çılgın Proje 


Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından tanıtımı yapılan '3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli' projesiyle İstanbul, metro hatları ve karayolu akslarını birleştiren, dünyanın ilk üç katlı tüneline sahip olacak.

İstanbul trafiğini rahatlatmak için 2023 Ulaşım Projeksiyonu'nda, E-5 aksında Bakırköy-İncirli'den başlayıp Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan Marmaray tüp geçişi benzeri bir 'hızlı metro geçiş tüneli' ile TEM otoyolu aksında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki yoğunluğu azaltacak Avrasya Tüneli benzeri 2x2 şeritli bir 'karayolu geçiş tüneli' projelerinin hayata geçirilmesi gerektiği ortaya konmuştu. '3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli', bu iki ayrı projeyi tek çözümde birleştirecek.

Böylece, ayrı tüneller yerine, hem metro hem de çift yönlü karayolu boğaz geçişi tek bir tünelle sağlanacak. Ulaşımda yeni bir dönem başlatan '3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli' ile İstanbul'un iki yakasına daha hızlı, daha konforlu, daha ekonomik erişim sağlanacak.
27 Şubat 2015 Cuma günü yayınlandı