29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - MARDİN

- Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, - Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın konuşması, - Halk oyunları ve çeşitli spor gösterileri sunulması, - Geçit töreninin yapılması ve sona eren etkinliğin ardından çocukların askerlerin geçişini alkışlaması, - Detay,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Mardin Mardin ' de 21 Kasım Şehir Stadı'nda tören düzenlendi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, vatandaşların ve programa bayramını kutladı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.Vali Yaman, buradaki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın onuru ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, “İstiklal Harbimizi” kazanmayı sağlayan milli ve manevi değerlere olan saygı ve bağlılığın daha da pekiştirme ihtiyacının önemine dikkat çeken Yaman,“ Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya hep birlikte devam edeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonra da Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız.”Törende, halk oyunları ve çeşitli spor gösterileri sunuldu. Şiirlerin okunduğu programda çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Geçit töreniyle sona eren etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterdi.
Yarış Halk Oyunları Kışla 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı