29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - ERZİNCAN

- 3. Ordu bandosunun konseri - Ellerinde Türk bayraklı vatandaşların görüntüsü - Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın konuşması - Askeri ve sivil geçiş töreni - Askerlerin alkışlanması - Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın geçişiERZİNCAN (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan 'da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Erzincan 'da Vali Ali Arslantaş'ın makamında tebrikleri kabul etmesi sonrası Ordu Caddesi'nde tören düzenlendi.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 3. Ordu Komutanlığına bağlı bando takımı çeşitli marşlar seslendirdi.Arslantaş, programda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:"Huzur ve kardeşliğin sembolü şehri canda farklı renklerin, kimliklerin huzur ve güven içinde yaşaması Cumhuriyetimizin kazanımlarındandır. Asırlardır al bayrağın gölgesinde yaşadığımız bu topraklar ilelebet bizim kalacaktır. Büyük mücadeleler sonunda kazanılmış Erzincan 'ımızda yaşayan vatandaşlarımızın daha müreffeh bir hayat sürmeleri için el birliğiyle gönül birliğiyle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Bundan bir asır önce Erzincan lılar nasıl kenetlenerek, bir olarak yurdumuzu düşman işgalinden temizlediyse bugün de geçmişten aldığımız güçle istiklalimizi muhafaza etmek, istikbalimizi temin etmek için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz." dedi.
Öğrencilerin de şiirler okuduğu programda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, resmi geçit yapıldı.Geçit töreninde askerler "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", 'Her şey vatan için', "Her Türk asker doğar" sözleri eşliğinde yürüdü. Vatandaşlar da alkışlarla askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın geçişiyle sona eren törene, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, askeri personel, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Düşman İşgali Halk Oyunları Kışla Askeri Personel İstiklal 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı