'28 Şubat tutukluları serbest bırakılsın' talebi - BOLU

"28 Şubat tutukluları serbest bırakılsın" talebi - BOLU - Cezaevi önünden detaylar - MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanının konuşması"28 Şubat tutukluları serbest bırakılsın" talebi - Bolu 'da, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, düzenledikleri basın açıklamasıyla "28 Şubat tutukluları serbest bırakılsın" talebinde bulunduBOLU (AA) - Bolu F Tipi Cezaevi önünde toplanan grup, "28 Şubat tutukluları serbest bırakılsın" çağrısında bulundu.İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından Bolu F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması düzenlendi.
Düzenlenen açıklamaya MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ali Öner, açıklamaya destek veren sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve üyeleri, mahkumların avukatları ve mahkum yakınları katıldı.
Döviz ve pankart açan yaklaşık 150 kişilik gurup, "Müslüman tutsaklar yalınız değildir" sloganı attı.MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ali Öner yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinin Türkiye'de unutulduğunu, unutulmaya yüz tuttuğunu ifade ederek, "O dönemde bir çok genç beden yargı sonucunda gözaltına alındılar. Karakollarda ciddi işkencelerden geçirildiler. İşlemedikleri suçlardan dolayı mahkum edildiler. " diye konuştu.
İçeride bulunan her bir mahkumun çeyrek asırlık bir ömrünün dört duvar arasında gittiğine değinen Öner, "Az bir zaman dilimi değil. Baba olanlar dede oldular, hala torunları ile kuçaklaşmadılar. Nişanlı olanlar evlenemediler. Kimi annesini, babasını, abisini kaybetti. Kimi suçlandığı yerde dahi bulunmadı. Ama orada gösterildi. Çünkü o dönemin yargısı, kemalist ve FETÖ yargısı işbirliği halinde Müslümanları mahkum etmeleri gerektiğine inandılar. Ve bu gün 600 mapustan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.
Öner, MAZLUMDER olarak başlattıkları bu eylemi her ayın 28'de unutturmama adına devam ettireceklerini kaydederek, şunları kaydetti.
"Bu genç bedenlerin artık yaşlanmaya yüz tutan bu yüzleri biran önce tekrar yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Geç kalan adaletin adalet olmadığını dillendiriyoruz. Devlet yetkililerinden biran önce bu meseleye eğilmelerini talep ediyoruz. Bunun daha fazla sürdürülmemesi gerekiyor. Bu zulüm devam ettirilmemelidir. Zulüm ile abat olunmaz. Zulüm ile bir yere kadar gelinebilinir. Biz bu kardeşlerimizin artık görmezlikten gelinmemesini dillendiriyoruz. İktidardakilere diyoruz ki, eğer 28 Şubat sürecinin bittiğine inanıyorsanız, 28 Şubat Birifikli yargının ve çete mantığı ile hareket eden emniyet mensuplarının işkenceleri sonucu yargılanan ve hayat boyu hapishane duvarları arasında çürütmeye yüz tutan bu kardeşlerimiz yeniden yargılansın. Yargı en azından adil olduğunu göstersin. 28 Şubat sürecinin bittiğini hepimize göstersin."Konuşmanın ardından cezaevinde bulunan mahkumları ziyaret eden avukatlar, mahkumların düşüncelerini bekleyenlere aktardı.Daha sonra bekeleyen kalabalık ezaevi önünde iftar yaptı.
Sivil Toplum Kuruluşu Mahkum Yakınları Basın Açıklaması Sivil Toplum İşkenceler 

26 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı