28 Şubat'ın yıl dönümü - ANTALYA

- 28 Şubat Öğrenci Derneği üyesi Semihe Ece'nin konuşması - Toplantıya katılanların görüntüleri 28 Şubat'ın yıl dönümü - Antalya 'da bir grup sivil toplum kuruluşu, ortak basın açıklaması yaparak 28 Şubat sürecinde yaşananlara tepki gösterdi - 28 Şubat Öğrenci Derneği üyesi Ece: - "Bizler başörtülü olduğumuz için dönemin öğretim üyelerinden türlü hakaretler işittik, güvenlik görevlileri tarafından darbedildik, gözaltına alındık, en sonunda da üniversitelerden uzaklaştırıldık"ANTALYA (AA) - Antalya 'da bazı sivil toplum kuruluşları, 28 Şubat sürecinde yaşananlara, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.28 Şubat Öğrenci Derneği, Eğitim Bir - Sen, MÜSİAD, KADEM ve TÜMSİAD derneklerinin üyesi, Muratpaşa ilçesindeki Eğim Bir - Sen Şubesinde bir araya geldi.28 Şubat Öğrenci Derneği üyesi Semihe Ece, derneklerinin 28 Şubat döneminde öğrenciyken başörtü yasağıyla eğitim hayatlarına son verilen, üniversitelerde başörtüsünün serbest olduğu 2011 affıyla tekrar üniversitelerine dönüp zamanla mezun olanlar tarafından kurulduğunu söyledi.

Post modern darbenin aktörlerinin, ellerini üniversitede okuyan kızların başörtülerine uzattığını dile getiren Ece, şunları kaydetti:"Bizler başörtülü olduğumuz için dönemin öğretim üyelerinden türlü hakaretler işittik, güvenlik görevlileri tarafından darbedildik, gözaltına alındık ve en sonunda da üniversitelerden uzaklaştırıldık. Ta ki 2011'de çıkan öğrenci affıyla okullarımıza dönüp diplomalarımızı alabilene kadar. O yıllardaki mücadelelerimiz yıllar sonra meyve verdi ve TBMM'de başörtülü kadın milletvekillerine şahit olduk. Ülkemizde mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yüzümüzü güldürmektedir, ancak biz 28 Şubat öğrencilerinin mağduriyeti henüz tam anlamıyla giderilememiştir. Çünkü o dönemde bizlerin sadece eğitimleri değil, bu eğitim sonucu elde edeceğimiz meslek hayatımız da engellenmiştir."Mevzuatta yapılacak yasal bir çerçevede yönetmeliklere yapılacak ilavelerle çözüm bulunabileceğini aktaran Ece, 28 Şubat döneminin kamu personeli alımına eş değer bir atama yapılması gerektiğini ifade etti.
Bu konuda gereken adımların atılması için Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve hukukçularla çalışmalar yaptıklarını anlatan Ece, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na bireysel başvurularının olduğunu kaydetti.

Sivil Toplum Kuruluşu Basın Açıklaması Başörtü Yasağı Bireysel Başvuru Kamu Personeli 

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı