24 yıl sonra gelen şampiyonluk, gururlandırdı - KONYA

- Sokaktan detaylar - Milli judocu Bilal Çiloğlu'nun röportajı24 yıl sonra gelen şampiyonluk, gururlandırdı - Dünya Gençler Judo Şampiyonası’nda altın madalya alarak bir hayalini daha gerçekleştiren milli judocu Bilal Çiloğlu'nun bundan sonraki hayali olimpiyatlarda da tatamiye çıkmak - Milli judocu Bilal Çiloğlu: - "Türkiye'de 1994'ten beri judoda gençler kategorisinde ilk altın madalya. 24 yıl aradan sonra gelen bir şampiyonluk oldu. Bunun için de ayrıca gururluyum" - "Bu maçın önemli olmasının sebeplerinden birisi, son gençler turnuvamdı. Bunu şampiyonlukla kapatmak benim için çok büyük bir başarı oldu"KONYA (AA) - BASİR GÜLÜM - Bahamalar'ın başkenti Nassau'da yapılan Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda tatamiye çıkan milli judocu Bilal Çiloğlu, erkekler 73 kiloda altın madalya kazanarak bir hayalini daha gerçekleştirdi.Bilal, ilk turu maç yapmadan geçip ikinci maçında Kanadalı, üçüncü karşılaşmasında Kübalı, çeyrek finalde Kazak rakiplerini ipponla yenerek yarı finale yükseldi.Yunan rakibi önünde normal süreyi puansız tamamlayan Çiloğlu, altın skorda aldığı puanla finalist oldu. Finalde Japon rakibini yine altın skorda aldığı puanla mağlup etmeyi başaran milli sporcu, kürsünün ilk basamağında yer alarak altın madalyayı elde etti. - "24 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk"Milli sporcu Bilal Çiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nın kendisi için çok farklı bir anlamı olduğunu söyledi.

Kendisinin gençler kategorisindeki son maçı olduğunu ifade eden Bilal, şunları kaydetti:"U21 kategorisinde son maçımdı. Bundan sonra olimpik ve büyükler kategorilerinde yarışacağım. Bu maçın önemli olmasının sebeplerinden birisi, son gençler turnuvamdı. Bunu şampiyonlukla kapatmak benim için çok büyük bir başarı oldu. Türkiye'de 1994'ten beri judoda gençler kategorisinde ilk altın madalya. 24 yıl aradan sonra gelen bir şampiyonluk oldu. Bunun için de ayrıca gururluyum."Bilal Çiloğlu, Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda aldığı madalyanın olimpiyat puanlarına direkt 700 puan etki ettiğini belirterek, "Bu puan beni çok ileri sıralara taşıdı. Benim ileriki zamanlar içinde elimi rahatlattı. Şu an takımımızda çok iyi. Önceki olimpiyat yarışlarına göre çok ileride bulunuyoruz. Kotada birden fazla kişi var. Güzel işler yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.
- "Şampiyonadan madalya alacağıma yürekten inancım vardı"Böyle bir sevinci tüm Türkiye'ye yaşattığı için gurur duyduğunu vurgulayan Bilal, şöyle konuştu:"Yaklaşık 2 ay önce Belarus'un başkenti Minsk'te yapılan ortak çalışma kampında ufak bir sakatlığım oldu. Bu sakatlığın ardından yaklaşık 1 ay tedavi süreci geçirdim. Dirseğim kısa bir süre alçıda kaldı. Daha sonra bu şampiyonanın önemini bildiğim için doktor ve fizyoterapistlerimizle yoğun bir çalışmaya girdik. Şunu diyebilirim ki, neredeyse ben sıfır antrenmanla dünya şampiyonasına katıldım. Tabi bu sakatlığım süresince herkes çok yardımcı oldu. Hatta benim bu maça katılmamam yönünde de telkinler oldu. Bu maçın olimpiyat yolunda son maç olmayacağını ve bu maça katılmam durumunda da her şeyimi koymamamı söylediler. Ama ben kendime güveniyordum ve klasmanda rakiplerime göre üstün olduğumu düşünüyordum ve performansımı bildiğim için buradan madalya alacağıma yürekten inancım vardı. Kolum da maça yaklaştığımız dönemlerde çok iyi tepki verince hocalarım, doktorlarım ve fizyoterapistlerimle konuşarak bu riski kendim aldım ve bu kararı aldığıma da pişman değilim. Şu an tedavi sürecim devam ediyor. Ancak bundan sonra da olimpiyat maçlarına katılmaya devam edeceğim." - "Grand Slam'da iyi derece yapmak istiyorum"Milli judocu, şu an sıradaki hedefinin Japonya'nın Osaka kentinde yapılacak Grand Slam Judo Şampiyonası olduğunu ve oradan da iyi bir dereceyle dönmek istediğini söyledi.

Grand Slam Judo Şampiyonası'nın olimpiyat puanlamalarına büyük etki ettiğini ifade eden Bilal, "İnşallah buradan da altın madalya ile dönerek hem ülkeme gurur yaşatmak hem de olimpiyat kotasına katkı sağlamak istiyorum." dedi.
Bilal Çiloğlu, şampiyona sürecinde kendisinden desteklerini esirgemeyen hocalarına teşekkür etti.Dünya Gençler Judo Şampiyonası’nda en son 1994 yılında İlknur Kobaş, Mısır'da düzenlenen organizasyonda altın madalya kazanmıştı.
Altın Madalya Tedavi Süreci At Yarışları Dünya Şampiyonası Çeyrek Final 

5 Kasım 2018 Pazartesi günü yayınlandı