2013 Hac Kuraları Sonuçları (diyanet.gov.tr)

2013 Hac Kuraları Sonuçları (diyanet.gov.tr) Diyanet.gov.tr Hac Kuraları belli oldu. 2013 Hac Kuraları sonuçları bu sayfada! 2013 hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 2013 Hac kuraları kaçta açıklanacak? 2013 Hac Kuraları saat kaçta çekilecek? gibi soruların cevapları belli oldu. Diyanet.gov.tr hac kura sonuçları bu sayfada! Hac Kura Sonuçları 2013 Sorgulama Tıkla Öğren. 2013 Hac kurası sonuçları hac.diyanet.gov.tr adresinden duyuruluyor. Hac kura sonuçları canlı yayın ile de izlenebilecek. (2012 Hac Kura Sonuçları ve Listeleri) Diyanet 2013 yılı Hac kuraları çekiliyor. 2013 Hac Kuraları çekilişi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkezinde yapılıyor.
Hac Kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı 



Milyonlarca Hac adayı için hayati önem taşıyan Hac kuraları sonuçları az önce Diyanet İşleri tarafından açıklandı.Bugün gün boyu Hac kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden milyonlarca insanımızın merakını en sonunda Diyanet İşleri dindirdi ve şu an itibari ile 28 mart 2013 Hac kuraları sonuçları http://hac.diyanet.gov.tr adresinden yapılıyor.

Sonuçlara ilişkin olarak yapmanız gereken tek şey başvuru yapmış olduğunuz TC kimlik numaranız ile arama yapmak.

2013 HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ




-En yaşlı hacı adayı 110 yaşında-

Müracaat edenlerden 11 bin 387 kişinin 20 yaşından küçük, 3 bin 781'inin de 85 yaşından büyük olduğunu dile getiren Yücel, başvuranlar arasında bin 934 şehit yakını, 3 bin 500 de gazi veya gazi yakını bulunduğunu söyledi.

Kura tarihi itibarıyla Diyarbakır'dan 110 yaşındaki Hatice Tayyarcan'ın en yaşlı, Ankara'dan 44 günlük Zeynep Hilal Kılınç'ın de en küçük hacı adayı olarak belirlendiğini bildirdi.

Önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek amacıyla 2009'dan beri kayıt yapılan yıllara göre katsayı sisteminin uygulandığını belirten Yücel, 7 yıldır bekleyenler için 49, 6 yıl bekleyenler için 36, 5 yıl bekleyenler için 25, 4 yıl bekleyenler için 16, 3 yıl bekleyenler içinse 9 kez kura hakkı uygulanacağını bildirdi.Kesin kayıtların 8-19 Nisan arasında yapılacağını belirten Yücel, ' Belirtilen sürede dolmayan kontenjanlara kura sırası gözetilerek 25 Nisan-3 Mayıs arasında yeni kayıtlar yapılacaktır ' dedi.

Yücel, hac kura sonuçlarının bugün saat 20.00'den itibaren internetten yayımlanacağını da duyurdu.Konuşmaların ardından Görmez, kura çekimini başlattı.

-Hacı adaylarının heyecanı-

Kuraları izlemek için çekilişin yapıldığı salona gelen hacı adayları büyük heyecan yaşadı. Kuraların başlamasıyla isimlerini görmek için dikkat kesilen hacı adaylarından kutsal topraklara gitme imkanını yakalayanlar, büyük mutluluk yaşadı.Hacı adayları sevinçlerini hem yanlarındaki yakınlarıyla paylaştı hem de akrabalarını arayarak müjde verdi.

-44 günlük hacı adayı-


Kuraları izlemek için salona gelenler arasında 44 günlük olduğu belirtilen Zeynep Hilal Kılınç da vardı. Annesi Ayşe Nur ve babası Ahmet Kılınç ile salona gelen Zeynep bebek, hacı adaylarının ilgi odağı oldu.Anne Kılınç, kızı 5 günlükken müracaatta bulunduklarını ve çıkması durumunda hep beraber hac ibadetini yerine getireceklerini söyledi.

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı