19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - HAKKARİ

- Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuması - Öğrencilerin yürüyüşünden detay görüntüler - Sporcuların güreş, muay thai ve judo gösterilerinden detaylar - Yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesi - Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezindeki programdan detaylar - Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'nın konuşması - Etkinliklerden detay görüntüler19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor BayramıHAKKARİ(AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Hakkari kent merkezinde tören düzenlendi.
Valilik binası önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Törenin ardından buradaki gençler, programın devam edeceği Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü önüne yürüdü.Programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.Ardından şiir dinletisi ile güreş, muay thai ve judo gösterisi sunuldu, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Program, halk oyunlarının ardından stantların gezilmesi ile son buldu.Programa, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Küçük, Dağ ve Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Umut Öztürk, kurum amirleri, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.
- Çukurca ve YüksekovaÇukurca ilçesindeki tören, kaymakamlık binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu'ndaki konferans salonunda devam eden programda öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler sunuldu.Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Abacı, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Yüksekova ilçesinde, Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda devam eden programda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, kurtuluş mücadelesinin önemine vurgu yaptı.Ardından Gençlik Merkezi'nce yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu ve çeşitli yarışlarda dereceye sporculara ödül verildi.
Program, öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ile sona erdi.
Saygı Duruşu Kaymakamlık Konferans Öğrenciler Halk Oyunları 

19 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı