19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - AĞRI

- Ağrı 'da 19 Mayıs töreni - Çelenk sunumu - Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması - Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir'in konuşması - Genel detay - Vali Süleyman Elban'ı ziyaret - Kentteki çeşitli etkinlikler - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ağrı ’da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. - AĞRI (AA) - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, Abide meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, gençlerle beraber Atatürk anıtına çelenk sundu.Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin şanlı tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Demir, şöyle konuştu:"Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Milletimiz yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan başta; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yediden yetmişe; kuzeylisi, güneylisi, doğulusu, batılısı, her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede milletimiz başarı elde etmiştir. Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Bu açıdan milli mücadele sonrası 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’imizle dünya milletleri arasında şerefli yerini almıştır."Buradaki törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törenin sona ermesiyle Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir'in, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgül, sporcu ve antrenörlerle Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı ziyaret etmesiyle devam etti.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle sporcuları makamında kabul eden Vali Elban, Kendisine sunulan Türk bayrağını öperek teslim aldı.Ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli dallarda dereceye girmiş sporcuların bayramını kutlayan Elban, başarılarından dolayı onları tebrik etti.Sporcularla bir süre sohbet eden Vali Elban, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek İl jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Demir ile birlikte etkinlikleri izledi.
Yarış Jandarma Hatıra Fotoğrafı Uluslararası Öğrenciler 

19 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı