18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü - AĞRI

- Ağrı 'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri - Çelenk sunumu - Hava Şehitliğine karanfil bırakılması - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı - Sinevizyon gösterimi - Öğrencilerin tiyatro gösterisi - Ödül töreni - Vali Süleyman Elban'ın konuşması18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümüAĞRI (AA) - Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü nedeniyle Ağrı ve ilçelerinde tören düzenlendi.
Ağrı 'da Abide Meydanındaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Askeri tören mangasının havaya üç el saygı atışında bulunmasının ardından devam eden programda, Vali Süleyman Elban ve protokol üyeleri Hava Şehitliği'ne karanfil bırakarak şehitleri andı.Kültür ve Kongre Merkezinde devam edilen programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından Afganistan uyruklu 12 yaşındaki Nilouar Ahmedi İstiklal Marşının 10 kıtasını okudu.Salondan büyük alkış alan Ahmedi'nin ardından sahne alan öğrenciler, Çanakkale Zaferi yıllarını anlatan tiyatro oyununu sahneledi.İlde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, Ordu Evi'nde şehit aileleri ve gazilere verilen yemekle devam etti.Yemekte konuşmasını yapan Vali Elban, Çanakkale Savaşı'nda 250 bine yakın şehit olduğunu ve bugünün çok özel bir gün olduğunu söyledi.

Çanakkale ruhunun her zaman yaşandığını belirten Elban, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.Asker ve polisin yurt içinde ve sınırda ülkeyi savunduğunu anlatan Vali Elban, şöyle konuştu:"Sözde medeni olan vahşi batı bizim milletimizle ve inancımızla bir sıkıntısı var. Bu hastalıklı durumları devam ettiği sürece de maalesef ülkenin işgali kurtuluş savaşı gibi, bir başka şekilde darbe denemesinde 15 Temmuz gibi birçok şekilde kendilerini tekrar tekrar değişik hamlelerle göstermeye çalışıyorlar. Son olarak suçsuz, günahsız ve hiç kimseye bir zararı olmayan ülke nüfusu içerisinde bir çoğunluğu ya da rahatsız edici herhangi bir nüfusa sahip olmayan Yeni Zelanda'da ki masum Müslümanlar Cuma namazını eda etmek için camide toplanmışlar. O hastalıklı ruhun tecellisini orada görüyoruz. Maalesef özellikle bu topraklarda, İslam'ın bayraktarlığını yapan bu millete ve bu aziz vatana, özellikle bu anlayışın ve bu kinin neticesinde hep saldırılar oluyor."
Kurtuluş Savaşı Terör Saldırısı Saygı Duruşu Şehit Aileleri Tiyatro Oyunu 

18 Mart 2019 Pazartesi günü yayınlandı