17 yaşındaki genç, 11 ayda 62 kilo verdi

- Spor yapması
Lise Öğrencisi Diyetisyen Büyük Beden Lise Öğrenci Forma 

-- Eski kıyafetini giymesi
-- Hamdi Aydın ile röp.

( ZONGULDAK -ÖZEL) ZONGULDAK

- Zonguldak’ta yaşayan 17 yaşındaki Hamdi Aydın, ailesinin desteği ile 140 kilodan 11 ayda 78 kiloya düştü. Göbü köyünde yaşayan lise öğrencisi Hamdi Aydın, 140 kiloya ulaşması üzerine zor günler yaşadı. Lise arkadaşlarının ve ailesinin desteği ile spora başlayan Aydın, 11 ayda 62 kilo verdi. Babasının çağrıları üzerine spora başladığını anlatan Aydın, “Babam bir gün bana ‘Oğlum seni spor salonuna göndereyim. Zayıfla, herkes gibi üzerine başına giyim alırsın. Kaliteli giyersin’ dedi.
Benim o zamanlar içimde istek, arzu yoktu. O günden sonra bir gün sabah kalktım, artık bunalmaya başlamıştım. O günden sonra spor salonuna üye oldum. Bir ayda 17 kilo verdim. Sağ olsun hocam da bana destek oldu. Annemle babam da zaten hep arkamdalardı. Bir ayda bütün bol kıyafetlerimi attım. 44 bedenden direk 40 bedene düştüm. Üçüncü ayda direk 36 bedene düştüm. Her gün sabahları sahilde kumda koştum. Yaklaşık bir yılda 62 kilo verdim. Bu yola başladığımda 140 kiloydum. En zoru kıyafet bulmaydı. Kendime kıyafet bulamıyordum. Alışverişe gittiğimde büyük beden kıyafet arama peşindeydik. Okul kıyafetimi bile giyemiyordum. Okulu bu yıl bitirdim. Okul üniformamı bile bu yıl giydim. Arkadaşlarımdan bazıları alay eden de vardı, destekleyen de vardı. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Sabrettim, azmettim bir şeyleri başardım. Şu an çok mutluyum. Şu an sağlıklıyım. Vücut kitle endeksim bile ideal” diye konuştu.
Obeziteyle mücadeleyle açıklamada bulunan Aydın, “Spor herşeydir, spor sağlıktır, spor hayattır. Bu işi ilk önce yemekle, diyetisyenle yapamazsınız. Şunu açık ve net söyleyeyim. Önce kafada düşüncede bitirmeniz lazım” diye ifade etti.

25 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı