15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - İZMİR

- Demokrasi Üniversitesi öğretim üyelerinin yürüyüşü - Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper'in Atatürk Anıtına çelenk bırakması - Rektör Tunçsiper'in konuşması - Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in şehit mezarlarına karanfil bırakması ve şehit aileleri ile sohbet etmesi15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik GünüİZMİR (AA) - İzmir 'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti yapıldı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın koordinesinde, il protokol üyeleri Kadifekale Hava Şehitliği'ne ziyarette bulundu.Kuran - ı Kerim tilaveti ve İstaklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aydın Memük, "Kutsal vatan toprakları uğrunda cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla kalplerimizde mümtaz yerini alan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ebediyen unutmayacağız. Kalpleri iman ve vatan sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha anıyorum." dedi.
İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın şehitler için yaptığı duanın ardından protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı, şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek teselli etti.Recep karanfil bıraktığı esnada Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik olarak gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan Ali Akdoğan'ın annesi Fatma Akdoğan'a başsağlığı diledi.Recep Akdoğan'a "Şehitlerimiz sayesinde iyiyiz. Onlara ne kadar teşekkür etsek az." dedi.
Kadifekale Şehitliğinde düzenlenen törene İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve şehit yakınları katıldı.
Öte yandan İzmir Demokrasi Üniversitesi koordinesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi Yürüyüşü düzenlendi, Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper Türk milletinin 15 Temmuz gecesi cesareti ve dik duruşuyla tarih yazdığını belirterek vatan için canlarını feda etmekten kaçınmadığını söyledi.

Tunçsiper, "Millet olarak biz bir oldukça, diri oldukça, beraber oldukça, hainlerin tüm çabaları boşa çıkmaya devam edecektir. Biz İzmir Demokrasi Üniversitesi mensupları olarak milletimizin teröre karşı sergilediği dik ve kararlı duruşun sürekli destekçisi olacak, ülkemizin hak ettiği güç ve değere kavuşması için millet, bayrak, vatan, devlet sevdasıyla elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Şehit Yakınları Başsağlığı Dirayet Şehit Aileleri İstiklal 

15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı