1300 Metreden Bakın Ne Yapıyorlar

Muğla ' nın Milas ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 1300 metre yükseklikteki kule, faaliyete başladı.Milaslı ormancılar Milas Aksivri dağının 1300 metre yükseklikteki zirvesinde kurulan nöbet kulübesi ile Milas- Bodrum-Yatağan ve Aydın sınırlarında yangın nöbeti tutuyorlar.
Orman İşletme Müdürü Mehmet Polat 


Orman yangılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yangın helikopter ve uçakları ile yangın söndürme işçilerini görev başı yaptıran Milas Orman İşletme Müdürlüğü 1 Haziran itibari ile Milas Aksivri Dağı ' nın 1300 metreyi aşan yüksekliğinde kurduğu gözetleme kulesinde de 24 saat nöbet tutturmaya başladı. Bölgeye en hâkim noktalardan biri olan Aksivri nöbet noktasında 3 personel görev yaparak 24 saat bölgeyi gözetliyor.

15 personelin görev yaptığı toplan 7 kulede yapılan çalışmaların kamuoyuna aktarılması amacıyla Milas Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Şefi Orman Mühendisi Aytekin Önvermez, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu Milas'ta 7 gözetleme kulesi olduğunu belirterek, “Bunların içinde Milas ' ın yanı sıra, Yatağan, Söke, Çine, Bodrum gibi ilçeleri gözetleyebiliyoruz. 'Kuledeki görevlilerimiz 1 Haziran itibariyle görevlerine başladılar. Şuanda haftanın 7 gün 24 saati ormanlarımızı görevli personelimiz aracılığıyla gözetliyoruz. Personelimiz sorumlu oldukları alanda en küçük bir duman görmeleri durumunda hemen merkezimize bilgi veriyor ve görevlilerimiz en kısa sürede bölgeye ulaşarak durumu değerlendiriyorlar. Buradaki tek amacımız ülkemizin ve dünyamızın büyük bir mirası olan ormanlarımızı korumak.'' dedi.

Aksivri Kulesi'nde görev yapan Mehmet Polat ise, ''Çalışmamızdaki tek amacımız ormanlarımızın yanarak yok olmasını önlemek. Kulemizde 3 arkadaş 24 saat boyunca görev yapıyoruz. Yaptığımız görevin ne kadar zor ve önemli olduğunun farkındayız. Kulede 6 ay boyunca ailemizden uzakta görev yapıyoruz. Hedefimiz ormanların yeşil kalması” dedi.

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı