13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ' Eğer ben yabancı liderlerin önünde kem-küm eden bir Başbakanın kabinesinin Bakanı olsaydım o zaman o cevapları vermekte biraz tedirgin davranabilirdim. Ama çok şükür gerektiğinde 'one minute' demeyi bilen bir Başbakanla çalışıyorum ' dedi.
Aslı Çakır Alptekin Nurettin Özdebir Alaaddin Yüksel Başmüzakereci Egemen Bağış 


Başkent Ankara'nın 89. yılı kutlamaları kapsamında ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde 'Seymen Büyük Ödül' töreni JW Marriot Otel'de gerçekleştirildi. Ankara Belediyesi için Nivan Yapım iş birliği ile hazırlanan ve Gazeteci-Yazar Selahattin Duman'ın imzasını taşıyan 'Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara' başlıklı belgesel ile başlayan gecede, minik seymenlerin gösterisinin ardından, Ankara'ya gönül veren ve şehrin başarılı isimlerine 'Seymen Büyük Ödülleri' takdim edildi. Kendisi için hazırlanan ve siyasi yaşamını konu alan videoyu izleyen AB Bakanı Bağış, yaptığı konuşmada, ' Şunu özellikle vurgulamam gerek. Yurtdışında ülkemize, değerlerimize, inançlarımıza düşmanlık yapmayı maharet zannedenlere hak ettikleri cevabı verebilmenin arkasında Melih Başkanım gibi Sayın Başbakanım gibi gerçekten örnek aldığım büyüklerimiz var ' dedi.

Bağış, konuşmasını şöyle sürdüdü: ' Eğer ben yabancı liderlerin önünde kem-küm eden bir Başbakanın kabinesinin Bakanı olsaydım o zaman o cevapları vermekte biraz tedirgin davranabilirdim. Ama çok şükür gerektiğinde 'one minute' demeyi bilen bir Başbakanla çalışıyorum. Benim değerlerime, inançlarıma, ülkeme ve milletime dil uzatanlara cevap vermesem hesaba çekileceğimi çok iyi bildiğim için bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ' dedi.

Toplam 11 farklı dalda verilen ödüllere Ankara'nın 'Milli Gururu' kategorisinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Ankaralı Hayırsever' kategorisinde Melek İpek, 'Ankara Sosyal Toplum Kuruluşları' kategorisinde Gölbaşı Doğal Hayatı Koruma Vakfı adına Meliha Yılmaz ödüle layık görüldü. Üniversite kategorisinde Hacettepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer ödül alırken, 'Bilim adamı' kategorisinde Prof. Dr. Hakkı Acun, girişim kategorisinde Nurettin Özdebir ve Kamu Yöneticisi kategorisinde Alaaddin Yüksel bir ödül aldı. Spor kategorisinde Aslı Çakır Alptekin de ödüle layık görülen isimler arasındaydı. Seymen Büyük Ödülleri'nde sanayi dalında Yiğit Akü malzemeleri adına Mahmut Yiğit, ticaret dalında Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve turizm dalında Boğaziçi Lokantası sahibi Hikmet Kaya ödül alan isimler arasında yer aldı.
Aslı Çakır Alptekin Hakkında
2011 Yaz Üniversite Oyunları'nda 1500 metrede altın madalya, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede bronz madalya kazanmıştır. Alptekin, Helsinki'de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede altın madalya kazanmıştır. Alptekin, son olarak, Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 1500 metrede 4.10.23 derecesiyle birinci olarak altın madalya kazanmıştır. Bu madalya aynı zamanda Türkiye'nin olimpiyatlarda...
devamı
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı