10 Ocak’ta Çalışan Gazeteciler unutulmadı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşması
Hatıra Fotoğrafı Uluslararası Basın Mensupları 

-Edirne Valisi Günay Özdemir'in konuşması
-genel ve detaylar

( EDİRNE ) - EDİRNE

- Edirne’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vali Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Edirne Lalezar Tesisleri’nde Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltı programına, kent merkezinde görev yapan basın temsilcileri katıldı.
Edirne Belediye Başkanı Gürkan, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmasında, “Tüm dünyada egemen olan bir kural var; Karşıtlık İlkesi. İyiyi tanımlamak için kötüye ihtiyacımız var. Siyahı tanımlamak için beyaza ihtiyacımız var. Kısayı tanımlamak için uzuna ihtiyacımız var. Ve tabi ki iyileri tanımlamak için kötülere de ihtiyacımız var. Haber anlamında böyle. Olumlunun ortaya çıkması için olumsuza da ihtiyacımız var ki kıyaslama imkanımız olsun. Ben tüm basın emekçilerimize, özellikle sahada çalışan arkadaşlarımızı bir kez daha kutluyorum. Yazdığınız, yazmadığınız, yazamadığınız her şey için var olun. Gününüz kutlu olsun” dedi.
Edirne Valisi Günay Özdemir de, “Bugün hem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hem de İdareciler Günü. İdareciler ile gazetecilerin aynı günü beraber kutlamaları bizim için gerçekten çok anlamlı. Edirne bir serhad şehri ve aynı zamanda da balkanlarla ilgili önemli faaliyetler yürüten, uluslararası diyaloğun gelişmesinde çok önemli katkılar sunan bir konumda. Bunu da gazetecilerimiz sayesinde yapıyoruz. Komşu ülkelerdeki gazeteciler ile Edirne’deki gazetecileri bir araya getiriyoruz. Bölgemizdeki birlikte yaşamayı; ülkemize ve dünyaya tanıtabilirsek inanıyorum ki dünya barışına çok önemli katıklar sunacağız. Bu konuda Edirne’deki gazetecilere ve Edirne’deki yöneticilere çok önemli görevler düşüyor. Biz de elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Vali Özdemir ve başkan Gürkan daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Edirne Belediyesi Protokol Evi’ne giderek, burada da hatıra fotoğrafı çektirdi. (KU-
10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı