10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - EDİRNE

- Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşması. - Toplantıdan detaylar10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Edirne Valisi Özdemir: - "Balkanlar'daki, komşu ülkelerimizdeki gazetecilerle Edirne 'deki gazetecileri bir araya getirip, hem Edirne 'de hem de Balkanlarda bu şekilde çalışmayı beraber yürütmemiz gerekiyor" - "Eğer bugün bölgemizde birlikte yaşama anlayışını hem bölgemize hem de dünyaya tanıtabilirsek dünya barışına da insanlık barışına da çok önemli katkılar sunacağız"EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "Balkanlardaki, komşu ülkelerimizdeki gazetecilerle Edirne 'deki gazetecileri bir araya getirip, hem Edirne 'de hem de Balkanlar'da bu şekilde çalışmayı beraber yürütmemiz gerekiyor." dedi.
Özdemir, gün dolayısıyla bir restoranda düzenlenen buluşmada Edirne 'deki gazetecilerin ulusal ve uluslararası anlamda önemli görevler yaptığını söyledi.

Edirne 'nin hem serhat şehri hem de Balkanlar'la ilgili önemli faaliyetler yürüten, uluslararası iletişimin gelişmesi yönünde önemli konumda olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:"Bunu da en iyi şekilde faaliyet yapan gazetecilerimizin vasıtasıyla yapıyoruz. Özellikle bu sene başlattık, İnşallah devam ettireceğiz. Balkanlar'daki, komşu ülkelerimizdeki gazetecilerle Edirne 'deki gazetecileri bir araya getirip, hem Edirne 'de hem de Balkanlar'da bu şekilde çalışmayı beraber yürütmemiz gerekiyor. Çünkü 600 yıl boyunca, hatta tarih boyunca, Edirne 'nin ve Balkanlar'ın tarihi boyunca Balkanlar'da farklı inanç ve düşüncedeki insanlar birlikte yaşama ve çoğulcu bir şekilde beraber yaşamayı sürdürmüşlerdir.Ve bundan sonra da beraber yaşamanın en güzel örneklerin verebilecek olan bir konumda yaşıyoruz. Eğer bugün bölgemizde birlikte yaşama anlayışını hem bölgemize hemde dünyaya tanıtabilirsek dünya barışına da insanlık barışına da çok önemli katkılar sunacağız."Bu konuda Edirne 'deki yöneticilere de önemli görevler düştüğünü vurgulayan Özdemir, "Bu konuda da biz elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Balkanlar'daki valiler ve diğer kurumlarla protokoller imzalamaya başladık. Özellikle bunu Razgrad Valimizle geçen imzaladıktan sonra sosyal, kültürel ekonomik anlamda ilişkilerimizi yoğunlaştırma konusunda bir çalışma yapacağız. Bunun altyapısını hazırladık. Burada bölgesel gazetelerin de ilişkilerinin devam etmesi ile ilgili de programları da koyacağız. Şu ana kadar gösterdiğiniz ilkeli, Edirne 'yi seven bölgeye hizmet eden gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Edirne 'deki basın mensuplarının yöneticilerle gün içerisinde birden çok karşılaştığını söyledi.

Kentteki iletişimin hiçbir zaman kopmadığını anlatan Gürkan, tüm gazetecilerin gününü kutladı.
Oyaca Uluslararası Allah Basın Mensupları 

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı