Ucuz ekmek yiyen mahallede marketler yeni zamma da direnecek

Mahalleden detay
Market 

-Marketçiler detay
-Ekmek tabelaları detay
-ekmeklerden detay
-Vatandaşların ekmek alışı
-Marketçi Sineyiç röp.
-Vatandaş Dilek Atak röp.
-Detaylar

( ANTALYA - ÖZEL)- 200 gram ekmeğin 70 ila 75 kuruştan satıldığı mahallede, marketçiler ve vatandaşlar kentteki ekmek zammına tepki gösterdi- Bazı marketçiler en fazla 10-15 kuruş zam yapacağını açıklarken, vatandaşlar da mevcut fiyattan memnun ANTALYA

- Antalya’da 240 gramlık ekmeğin fiyatının 1,5 TL olarak açıklanmasının ardından, kentte 200 gram ekmeği 70 kuruştan satılan mahallede fiyata tepkiler geldi. Marketçiler en fazla 10-15 kuruş zam yapacaklarını açıklarken, mahalle vatandaşları da mevcut fiyattan memnun olduklarını dile getirdi. Antalya'da 15 Mayıs tarihinden geçerli olmak üzere ekmeğe zam geldi. 240 gram ekmek 1.50 TL olacağı açıklanırken, kentte düşük fiyata ekmeğin satıldığı Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesinde zamma marketçiler ve vatandaşlardan tepkiler geldi. Anlaşmalı fırınlardan düşük fiyatlara temin ettikleri 200 gram ekmeği, geçtiğimiz yıl 60 kuruşa bu yıl ise 70 ila 75 kuruştan satan marketçiler, belirtilen tarihten itibaren en fazla 10-15 kuruş artış sağlayacaklarını kaydederken, mahalleliyse fiyatların artmamasını istedi. “Satışlarımız yarı yarıya düşer” Ekmeği 70 kuruştan satan Marketçi Önder Sineyiç, “Biz milletin cebine göre elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 1.5 lira olursa çok olur ve millet isyan eder” dedi.
Fiyatın artmasıyla birlikte en fazla 10-15 kuruş zam yapacaklarını ifade eden Sineyiç, günde bin 300 civarında ekmek sattığını ancak zamla birlikte bu rakamın yarı yarıya ineceğini kaydetti.
“1.5 TL bizim için çok olur” Vatandaşlardan Dilek Atak da, şuan ki fiyatlardan memnun olduğunu ifade ederek, “Zaten her şey pahalandı. 1.5 TL bizim için çok fazla olur. En fazla 1 lira, bundan fazlası bize de çok gelir. Günde 2-3 tane alıyoruz. 1.5 TL olursa bu sayı azalır” diye konuştu.

2 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı