Simav'da jeotermal enerjiyle domates üretimine ilgi

SİMAV EYNAL KAPLICALARI BÖLGESİNDEKİ JEOTERMAL ISITMALI SERALARIN DIŞ GENEL GÖRÜNTÜSÜ
Hastalık Tarım Kooperatif Kimya Temiz Enerji 

-4 EYLÜL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ÜRETİM DEPOSU VE İDARİ BİNASI GÖRÜNTÜSÜ
-SİMAV EYNAL KAPLICALARI BÖLGESİNDEKİ JEOTERMAL ISITMALI SERALARIN GENEL İÇ GENEL GÖRÜNTÜSÜ
-4 EYLÜL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ BAŞKANI HAKAN ÖZTÜRK İLE RÖPORTAJ
-JEOTERMAL ISITMALI SERALARDAKİ ARI TOZLAŞMALI DOMATESLERİN GÖRÜNTÜSÜ

( KÜTAHYA )- Arı tozlaşması ile hiçbir kimyasal ilaç kullanılmadan hormonsuz olarak üretilen Eynal domatesleri 4 TL'den satılıyor- Jeotermal enerjinin kullanıldığı seralarda yılda 7 bin ton domates üretiliyor KÜTAHYA

- Kütahya’nın Simav Eynal bölgesinde, jeotermal enerji ile ısıtılan seralarda üretilen domatesler, bölgenin aranan ürünü haline geldi. Arı tozlaşması ile hiçbir kimyasal ilaç kullanılmadan hormonsuz olarak üretilen Eynal domatesleri, 4 TL'den satılıyor. Son yıllarda topraksız seracılığın yaygınlaşarak 150 dekara ulaştığı belirtildi. Simav 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hakan Öztürk, 500 dekara yakın sera alanı üzerinde, kooperatif ortaklarının tarımsal üretim yaptıklarını, arı tozlaşmalı, hormonsuz domates ürettiklerini ifade etti.
Öztürk, “Yenilenebilir enerji kaynağı olan ve dünyada en temiz enerji olarak kabul edilen jeotermal enerji ile üretim yapmaktayız. Seralarımız yaklaşık 250 dekar ısıtmalı olarak üyelerimiz arasında pay edilmektedir.150 dekarında topraksız sera olarak üretim yapılmaktadır. Topraksız seracılıkta, topraktan kaynaklanan hastalıklar ve ilaçlı mücadelemiz azaldı. Domates üretimlerimizde kesinlikle Bambus arısıyla tozlaşma sağlıyoruz, hormonsuz üretimle sürekli olarak 12 ay boyunca üretimlerimize devam ediyoruz. Yılda yaklaşık 7 bin ton domates üretiliyor. Kooperatifimiz şu anda Eskişehir, Bursa, Balıkesir, İzmit ve İzmir’e yoğun bir şekilde domates sevkıyatlarını sürdürmektedir” dedi.
Domatesin Latince anlamının ışığın, güneşin çocuğu demek olduğunu belirten Öztürk, dalından kopardığı, hormonsuz ve ilaçsız domatesi yıkamadan yiyerek, ödüllü Simav Eynal domatesinin kalite ve lezzetini gösterdi.
22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı