Mersin Silifke'de Çilek İhracatı Sürüyor

Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen, tüketicilerin Silifke ' de üretilen çilekleri güvenle tüketebileceğini söyledi.Rusya ' nın, Türkiye ' den ihraç edilen 18 ton çileğin girişine sağlıksız olduğu gerekçesiyle izin vermediğini belirten Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen, “Bölgemizde yaklaşık 20 bin dekar civarında çiftçilerimizin çilek üretimi bulunmaktadır. Yıllara göre bu üretimde tüketiciye daha sağlıklı ürün ve daha uzun süre çilek meyvesini pazara sunabilmek için yapılan çalışmalarla günümüzde İlçemizde üretimimizi açıkta, örtü altında ve topraksız tarım tekniklerini kullanarak ve çeşit farklılığı uygulayarak gerçekleştirmekteyiz ' dedi.
Yaz Meyvesi Mersin İhracat Rusya 


Çilek üretiminde ilk olarak sağlıklı ürünü tüketiciyle buluşturmanın hedeflendiğini ifade eden Özmen, şöyle devam etti:

' Üretimde zirai ilaç kalıntısı ve zararlı ile mücadelede kullanılan ilaçlarda ve uygulamalarda pazara sunulan meyvede sıfır toleransla üretim yapma gayretindeyiz. Bölgemizde yapılan çilek üretiminde iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırarak çiftçilerin üretimi daha sağlıklı yapmaları amaçlanıyor. Silifke ' de gerçekleştirilen 80 bin ton civarında çileğin 15 bin tonu ihraç ediliyor. İlçe ekonomisine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamakta '

Silifke'de yapılan çilek üretiminde ana hedefin yurt içi ve ihracatta sağlıklı ürünü piyasaya arz etmek olduğunu söyleyen Özmen, ' Bunun için çiftçilerimizin arazide ve üreticilerle sürekli eğitim çalışması yaparak ilçemizde çilek üretimini uzun yıllar sağlıklı ve pazarda aranan kalitede gerçekleştirilmesi için çalışmaktayız. Tüketicilerin Silifke ' de üretilen çilekleri güvenle tüketebilirler” diye konuştu.
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı