Karadenizli balıkçılarda 'vira bismillah' heyecanı - ORDU

Karadenizli balıkçılarda "vira bismillah" heyecanı - ORDU - Balıkçıların hazırlıklarından detaylar - Balıkçı teknelerinden detaylar - Balıkçılar ile röportajKaradenizli balıkçılarda "vira bismillah" heyecanıORDU - Av yasağının sona ereceği 1 Eylül'e yönelik tüm hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, "vira bismillah" diyecek olmanın heyecanını yaşıyor. - Ordu Ordu Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz de balıkçıların aylar öncesinde başlayan hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Balıkçıların yaz dönemi boyunca ilk olarak teknelerini onardığını aktaran Karadeniz, sezonun açılmasına bir ay kala da ağlarını tamir ettiğini ifade etti.
Hazırlıklarını tamamlayan balıkçıların büyük bir heyecanla "vira bismillah" demeyi beklediğini kaydeden Karadeniz, "Artık sezon bu gece itibarıyla açılıyor. Hepimiz çok heyecanlıyız. İnşallah bu sezon geçen sezona göre daha bereketli geçer." dedi.
Özellikle palamut ve istavritin bol olduğu bir sezon yaşanmasını beklediklerini vurgulayan Karadeniz, "Zaten palamut günler öncesinden kendisini gösterdi. Palamudun geçen sezona göre çok daha bol olacağını tahmin ediyoruz. Bu da vatandaşlarımızın daha uzuca balık tüketeceği anlamına geliyor." diye konuştu.
Perşembe Medreseönü Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mutlu Demir ise Ordu 'da 6 bin kişinin balıkçılıktan geçimini sağladığını aktardı.Binlerce balıkçının hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezona "vira bismillah" diyeceğini vurgulayan Demir, tüm balıkçılara bereketli bir sezon dileğinde bulundu.Balıkçıların büyük bir bölümünün gece yarısından itibaren gırgır tekneleriyle Karadeniz'e açılacağını söyleyen Demir, "Artık son saatler. Yeni sezondan ümitliyiz. Denize çıkınca her şey belli olacak. Geçen yıl kötü geçen sezonu bu sene telafi ederiz inşallah." şeklinde konuştu.

Gırgır Bismillah Allah Alamut Vira Bismillah 

31 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı