Kahveden esinlenip çay evi zinciri kurdu - ANKARA
Kendi markasını kurmak için yüksek lisans eğitimine ara verdiğini ifade eden Esen, "Mağazalarda kullanılan cihazlar sayesinde sadece 90 saniyede bütün organik materyalleri demleyip servis edilebiliyoruz. Espresso makinelerinin kahveye kazandırdığı hızı biz çaya kazandırabiliyoruz. Bu da bizim çayda aradığımız şeydi. Bu iki konsept bir araya gelirse ne yapabiliriz diye düşününce de Tea Co. ortaya çıktı." diye konuştu.
Esen, kadın girişimci olmanın zorluklarına değinerek, "Genç olmanın da zorluğunu çok yaşadım. Tecrübesizliğimden yararlanmaya çalışanlarla karşılaştım. Girişimcilikte genç olmak büyük bir risk ama bir adım atmadan bunun doğru ya da yanlış mı olduğunu fark edemiyorsunuz. Etrafımdakiler bana günün sonunda batma ihtimalimin çok yüksek olduğunu söylediler. Batsaydım bile bu benim çok büyük bir öğreti olurdu. Günün sonunda 40'ı aşkın kişiyi istihdam ettiğimiz bir kafe zincirimiz var." dedi.
- Tea Co. yatırım yapılabilir proje seçildiTürkiye Kadın Girişimciler Derneğinin (KAGİDER) düzenlediği yarışmaya katıldığını dile getiren Esen, "Burada yatırım yapılma potansiyeli olan 15 proje seçildi. Bunlardan biri de Tea Co. oldu. KAGİDER bize işimizi kurumsallaştırıp bir yatırımcıya sunum yapabileceğimiz hale getirmemiz için destek veriyor." ifadelerini kullandı.Esen, kadın istihdamına çok önem verdiklerine dikkati çekerek, çalışanlarının yüzde 80'inin kadın olduğunu, Türkiye’de kadın istihdamını artırmak için çalıştıklarını vurguladı. Esen, 2019 sonuna kadar şube sayılarını 10'a çıkarmayı ve 2020'den itibaren franchise vermeye başlayarak ülke geneline yayılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kadın Girişimci Kadın İstihdamı Genç Girişimciler Yatırımcı Yüksek Lisans
6 Mart 2019 Çarşamba günü yayınlandı