Kadroya geçen taşeron işçisinin maaşında artış olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 900 bin taşeron işçisine verdiği kadro müjdesi dün yayınlanan KHK ile hayata geçirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 


Peki kadroya geçen taşeron işçisinin maaşında bir artış olacak mı?

TRT Haber'e konuk olan Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin herkesin merak ettiği o soruyu cevapladı.

Emekli maaşı almış ve çalışıyor olanlar bu kapsamda değil, onun dışında emekliliğini doldurmuş, yaş şartı dışında prim ödeme gününü doldurmuş, sigortalılık süresini doldurmuş ama üçüncü şart olan emeklilik yaşını bekleyenler var bunlar bu kadro kapsamında.

Maaşlarda doğrudan bir artış olmayacak yani 2 bin lira alanın maaşı kadroya geçtiğinde maaşı 2 bin 200 lira olmayacak ama kanu işçilerine 6772 sayılı ilave tediye kanunu denilen bir kanun var bütün kamu işçilerine 52 günlük ücreti bir yıl içerisinde ödenir. Bu para 4 taksit altında 13 günlük ücretler halinde ödenir. Dolayısıyla 12 ay maaş alanların 14 ay maaş alacaklarını biliyoruz. Bu da maaşlarında ortalama yüzde 16.6'ya tekabül edecek bir ücret farklılığı anlamına geliyor.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
25 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı