İstanbul'un sanayi yükünü Kırklareli azaltmaya talip - KIRKLARELİ

- OSB'den drone görüntü - Vali Osman Bilgin'in konuşması - Kırklareli Valisi Osman Bilgin: - "Biz az da olsa İstanbul'un sanayi yükünü çekmeyi ve kentimize yeni yatırımlar gelmesini istiyoruz. Tarım alanlarımızı yok etmeden, verimsiz alanları da kullanarak sanayimizi geliştireceğiz" - "Buraya bir yatırımcı geldiğinde onları bürokrasiyle uğraştırmayacağız. Bürokrasi işlerinin büyük bir bölümünü personelimiz halledecek. Yatırımcı bürokrasiyle değil, yatırımlarını kapasitelerini arttırmak ile meşgul olacak."KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İstanbul'un sanayi yükünü azaltmak için talip olduklarını belirterek, "Biz az da olsa İstanbul'un sanayi yükünü çekmeyi ve kentimize yeni yatırımlar gelmesini istiyoruz. Tarım alanlarımızı yok etmeden, verimsiz alanları da kullanarak sanayimizi geliştireceğiz" dedi.
Vali Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yer bulmakta sıkıntı yaşayan iş adamlarını Kırklareli Organize Sanayi Bölgesine beklediklerini söyledi.

İstanbul'da son yıllarda sanayi anlamında çok büyük yatırımlar yapıldığını ve bu nedenle bazı firmaların alternatif yerler aradığını dile getiren Bilgin, "Son yıllarda bir çok devletten bile büyük İstanbul'da nüfus artışına bağlı olarak sanayi alanlarının azalması nedeniyle, bu yükü az da olsa Kırklareli üstlenecek. Biz İstanbul'da yer sıkıntısı çeken sanayicilerimizi kentimize bekliyoruz." diye konuştu.
Yatırımcıları OSB'ne davet eden Bilgin, bu bölgenin tam kapasite çalışması için gayret gösterdiklerini anlattı. Kırklareli 'nin gerek İstanbul'a yakınlığı gerekse Avrupa'ya açılan sınır kapısının bulunması nedeniyle bir avantaj sağladığını aktaran Bilgin, şöyle devam etti:"Biz az da olsa İstanbul'un sanayi yükünü çekmeyi ve kentimize yeni yatırımlar gelmesini istiyoruz. Tarım alanlarımızı yok etmeden, verimsiz alanları da kullanarak sanayimizi geliştireceğiz. İstanbul'un bir ilçesinden diğer ilçesine 2 - 3 saatte gidilebilirken, İstanbul'dan Kırklareli 'ne çok rahat 1,5 saatte gelinebiliyor. Buranın çok ciddi bir avantajları olduğunu biliyoruz." - "Yatırımcıya elimizden gelen desteği sağlayacağız"Vali Bilgin, kente yatırım yapanlara gereken desteğin sağlanacağını bildirdi.Yatırımcılar için 'İlk adımda hizmet bürosu' kuracaklarını ifade eden Bilgin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"Biz kentimize gelen iş adamlarımıza çok büyük katkılar ve yardımlar sağlayacağız. Buraya bir yatırımcı geldiğinde onları bürokrasiyle uğraştırmayacağız. Bürokrasi işlerinin büyük bir bölümünü personelimiz halledecek. Yatırımcı bürokrasiyle değil, yatırımlarını kapasitelerini arttırmak ile meşgul olacak. Biz onları kamu hizmeti yapıyorlar diye görüyoruz. Onları buraya çekmek için elimizden gelen gayretin üzerinde bir gayret sarf ediyoruz. Bütün iş adamlarını da buraya davet ediyorum. OSB'miz şuan gerek alt yapısı gerek üst yapısı ile bütün özelliklere sahip."
Bürokrasi Muhabir Yatırımcı Gesi Sınır Kapısı 

1 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı